Prima pagină » Sanatate » Bursita la umăr. Ce recomandări au medicii pentru a calma inflamația dureroasă

Bursita la umăr. Ce recomandări au medicii pentru a calma inflamația dureroasă

14 mart. 2023, 09:17,
BZI.ro, în Sanatate

Bursita la umăr se manifestă sub forma unei inflamații dureroase a pungii periarticulare. Pungile sinoviale se află în apropierea articulațiilor pentru a echilibra sarcina mecanică ridicată dintre oase și alte țesuturi. Cea mai mare bursă din corpul uman se află în umăr. Ea poate fi cauzată de anomalii în diverse structuri ale articulației complexe a umărului.

Umărul se poate inflama din cauza unor pinteni osoși ai acromionului claviculei sau a unor modificări structurale ale tendonului mușchiului supraspinos, de exemplu, depozite de calciu și rupturi. Aceste leziuni sunt de obicei cauzate de leziuni traumatice sau de suprasolicitare. Adesea, durerea apare treptat, cum ar fi atunci când ridicați brațul. Dacă o persoană neglijează acest lucru și continuă să încarce umărul, durerea se va accentua și vor apărea simptome precum umflarea și supraîncălzirea. În majoritatea cazurilor, medicii tratează bursita umărului în mod conservator. Specialiștii experimentați în domeniul umărului recomandă apoi odihnă, medicamente antiinflamatorii, precum și un tratament biologic bazat pe tehnologia celulară. Rareori, clinicile efectuează un tratament chirurgical pentru a îndepărta bursa inflamată.

Bursita la umăr. Ce este inflamația sacului sinovial al articulației?

În timpul bursitei dureroase, există o umflătură a articulației umărului și o mărire a capsulei articulare, care exercită presiune asupra țesuturilor din jur. În plus, bursa permite mișcarea nedureroasă a diferitelor tendoane, oase și mușchi în cadrul articulației foarte mobile, fără frecare.

Bursita este, de asemenea, cea mai frecventă cauză a durerii înțepătoare în braț. Capsula articulară subacromială este cea mai mare bursă din corpul uman și cea care este cel mai frecvent afectată de inflamații de diferite tipuri. Medicii folosesc termenul de bursită „subacromială” atunci când zona de sub procesul acromial al claviculei este inflamată.

Înainte de a începe tratamentul, un specialist ortoped efectuează o serie de teste pentru a exclude o cauză specifică. Inflamația tendonului, sindromul de impingement sau osteoartrita articulației umărului au simptome similare. În unele cazuri, aceste patologii sunt însoțite și de o inflamație suplimentară a sacului periarticular al umărului.

Cum poate fi tratată această inflamație? Remedii la domiciliu și tratament medicamentos

Cele mai multe cazuri de inflamație a membranei mucoase din umăr pot fi tratate chiar de către pacient. Cu toate acestea, dacă durerea persistă și se agravează, ar trebui să consultați imediat un medic. Vă rugăm să rețineți, totuși, că există riscuri inerente tratamentului la domiciliu. Dacă folosiți remedii casnice, ați putea rata unele leziuni sau patologii importante la nivelul umărului.

În cele mai multe cazuri, bursita de umăr este tratată cu medicamente analgezice nesteroidiene, AINS. În plus, specialiștii ortopezi recomandă repaus și comprese răcoritoare pentru recuperarea umărului. În cele mai dificile cazuri, injecțiile cu cortizon, hormon antiinflamator, și analgezicele ajută la stoparea imediată a inflamației sacului periarticular și a durerii asociate umărului.

Pentru a reuși să ameliorezi durerea provocată de bursita la umăr sunt indicate compresele răcoritoare pentru dureri acute. De asemenea, medicamentele antiinflamatoare, de exemplu, paracetamolul sau ibuprofen, sunt, la fel, indicate de către medici. Unguentele pentru sportivi, de exemplu, diclofenac, poate ameliora rapid deranjul. Compresele antiinflamatorii și de răcire sunt recomandate de medici. În plus, foarte benefică este aplicarea de oțet cu sare de aluminiu pe umăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *