Prima pagină » Sanatate » Bursită genunchi. Ce opțiuni de tratament există
Bursită genunchi. Ce opțiuni de tratament există

Bursită genunchi. Ce opțiuni de tratament există

04 dec. 2023, 15:35,
în Sanatate

Dacă aveți genunchi umflați, dureroși și sensibili la atingere, este posibil să suferiți de bursită la genunchi. Bursita la genunchi este foarte frecventă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cu toate acestea, mulți adulți nu știu cum să recunoască bursita la genunchi, cum să o trateze și când este cazul să apeleze la serviciile medicale.

Ce este bursita la genunchi

Bursita la genunchi reprezintă umflarea sau inflamația bursei, micul sac umplut cu lichid situat între piele și tendon sau între tendon și os. Cuvântul latin „bursae” înseamnă pungi. Aceste pungi acționează că niște perne mici, care amortizează diferitele articulații ale corpului. Bursita se dezvoltă atunci când acești saci devin inflamați. Lichidul poate să se acumuleze în jurul articulației, într-un proces numit efuziune.

În cazul genunchiului, bursele ajută la protejarea acestuia atunci când vă așezați genunchiul pe o suprafață tare. Acest lucru ajută la reducerea fricțiunii dintre țesutul moale și os. Există peste o sută de burse în întregul corp. Atunci când se exercită presiune excesivă asupra acestor saci, fie din utilizarea repetată, fie dintr-un impact direct, poate fi cauzată inflamarea și umflarea bursei.

Simptomele bursitei la genunchi includ durere în jurul genunchiului la atingere, precum și umflarea vizibilă în jurul articulației în zona respectivă. Este posibil să observați o sensibilitate crescută, roșeață sau căldură în zona genunchiului. În cazul bursitei septice, este posibil să aveți și febră și frisoane.

Tratamentul bursitei la genunchi

Majoritatea cazurilor acute de bursită se vindecă în timp, cu odihnă și recuperare adecvată. Prin urmare, dacă observați oricare dintre simptomele bursitei la genunchi, luați o pauză de la orice activitate fizică care irită articulația genunchiului și așteptați până când starea se îmbunătățește pentru a relua activitățile zilnice. Managementul simptomelor bursitei la genunchi include de obicei aplicarea gheții, odihna și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum ibuprofen.

Uneori, specialiaștii ar putea recomanda aspirarea bursei, prin care un profesionist medical va extrage o parte din lichidul din sacul bursei. Acest lucru permite medicilor să testeze lichidul pentru a se asigura că nu este septic (infectat). Dacă descoperă că lichidul este septic, probabil că vor prescrie și antibiotice.

Dacă bursita la genunchi devine cronică sau de lungă durată, medicul v-ar putea sugera și injecții cu corticosteroizi, pe lângă tratamentele mai conservatoare enumerate mai sus. Dacă observați umflături, durere sau roșeață în jurul genunchiului și ați participat la o activitate care a pus presiune asupra genunchiului, ar trebui să vă odihniți cât mai mult posibil. Nu continuați nicio activitate care ar putea irita genunchiul până când bursita dispare.

Dacă lucrați într-un mediu care vă obligă să vă petreceți ore întregi în genunchi, încercați să luați pauze frecvente pentru a evita umflarea excesivă a articulațiilor. Ridicați-vă, întindeți-vă și purtați genunchiere. Dacă suferiți de orice afecțiuni cronice care ar putea declanșa o bursită, fiți atenți la dezvoltarea simptomelor și apelați la specialiști dacă este necesar. Cu toate că bursita la genunchi nu este o experiență plăcută, este o afecțiune vindecabilă care de obicei nu duce la leziuni permanente.

Bugetul.ro
Maghiarii cumpără tot în România. Zeci de milioane de euro investite de Ungaria într-o fabrică din țara noastră situată într-o zonă preferată de vecinii de la Vest
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
Bugetul.ro
Se închide Lidl! Anunțul oficial a fost făcut de autorități în cazul unuia dintre magazinele care aparțin celebrului retailer german
a1.ro
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Playtech.ro
Plaja sălbatică din Bulgaria care arată ca în Thailanda. Pustie, curată și aproape de graniță
observatornews.ro
George Simion promite "case la 1 leu", după ce a recunoscut păcăleala cu cele la 35.000 euro. Primii lideri PSD care îl susţin pe Nicuşor Dan
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp. Există un truc simplu
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Ce nu știi despre noul Papa de la Roma. Cine este, de fapt, Papa Leon al XIV-lea
Playtech.ro
FOTO! Gestul făcut de Papa Leon al XIV-lea, la balconul Vaticanului. Italienii, nemulţumiţi de ...
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Răsturnare de situaţie, cum arată ultimul SONDAJ pentru turul II al alegerilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
CCR, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre primul tur al alegerilor prezidenţiale. DECIZIA care schimbă tot!
redactia.ro
Răsturnare de situație. Un lider important PSD anunță că-l susține pe Nicușor Dan
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`