Prima pagină » Eveniment-Social » Burse în valoare de 18 milioane de lei, la Iași! Primăria anunță cum vor fi împărțiți banii

Burse în valoare de 18 milioane de lei, la Iași! Primăria anunță cum vor fi împărțiți banii

12 mart. 2022, 07:00,
Livia Zăbrăuțanu, în Eveniment-Social

Performanțele elevilor sunt răsplătite cu burse în valoare de 18 milioane de lei la Iași. Primăria Municipiului Iași alocă fonduri în funcție de anumite criterii pentru a motiva copiii din ciclul de învățământ preuniversitar să țintească spre rezultate deosebite. Elevii mai multor colegii și licee din Iași se vor bucură de banii veniți din partea primăriei.

Învățământul este încurajat la Iași! Elevii din municipiu vor primi burse pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură pe parcursul anului 2021-2022. Primăria anunță care vor fi sumele alocate burselor din acest an și care vor fi instituțiile care vor beneficia de acestea. Instituțiile de învățământ preuniversitar s-au remarcat și în trecut prin participarea la diferite concursuri județene și naționale, aptitudinile liceenilor fiind răsplătite de fiecare dată prin recompense oferite de conducerea colegiilor sau liceelor din care fac parte.

  burse-in-valoare-de-18-milioane-de-lei-la-iasi1

În anul școlar 2021-2022 vor fi alocate 18 milioane de lei burselor școlare

Performanțele școlare, răsplătite cu burse în valoare de 18 milioane de lei, la Iași

 colaj cu licee din Iasi 

Liceele și colegiile cu medii de 10 din Iași vor primi sume mai mari de bani pentru alocarea burselor

În anul 2022, meritele elevilor cu note mari la învățătură sunt răsplătite de către conducerea municipală prin sume care ating pragul de 18 milioane de lei. Fie că este vorba de burse de performanță, de merit, de studiu sau de ajutor social, fondurile vor ajunge la conducerea fiecărui liceu din Municipiul Iași.

„Domeniul educației este prioritar pentru mine și de aceea în bugetul local am propus în fiecare an sume considerabile pentru investiții, reparații, utilități, dar și burse. Trebuie să prețuim educația de performanță, dar și să încercăm să aducem și să păstrăm copiii la școală, iar aceste burse, de care beneficiază anual mii de elevi ieșeni, contribuie la acest scop. Iată de ce fac un apel către directorii unităților școlare și către contabilii șefi ca, imediat ce vor primi banii în conturi, să îi retragă și să înceapă să îi distribuie către elevii proprii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform Primăriei Iași, fondurile pentru burse au fost împărțite celor 52 de unități de învățământ, prima tranșă, aferentă semestrului I atingând suma de 3.405.000 lei.

Datele de la instituție arată că suma totală repartizată pentru anul 2022 pentru această categorie de fonduri este în valoare de 16.125.000 lei, de aceasta beneficiind 16.500 de elevi. Dintre aceștia, circa 10.500 vor primi burse de merit, iar aproape 5000 burse de ajutor social.

Potrivit legislației în vigoare, drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale trebuie îndeplinite în totalitate, suma prevăzută burselor acestora în acest an școlar fiind de 2.126.780 lei, municipalitatea alocând primului trimestru 449.360 de lei.

 elevi care scriu in timpul unui examen 

16.500 de elevi vor beneficia de burse din partea Primăriei Iași

Burse mai mari pentru „liceele de 10“ din Iași

Mihai Chirica in cadrul unei conferinte

Mihai Chirica susține faptul că bursele pentru elevi reprezintă un aport important în implicarea acestora în mediul școlar

Elevii unităților de învățământ de elită din Iași au fost remarcați și în trecut, în cadrul unor licee precum ,,Grigore Moisil” sau Colegiul Național înregistrându-se numeroase medii de 10 la examenele de evaluare națională și bacalaureat. Tot în cadrul acestora, cu ocazia unor sărbători naționale au fost realizate numeroase activități care să sublinieze importanța învățăturii în viața fiecărui elev.

Cu ocazia zilei naționale a lecturii, la Iași au fost organizate evenimente în clădiri aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Iași. La acel moment, președintele CJ Iași transmitea un mesaj prin care asigura școlile din județ că le va oferi toată susținerea, întrucât lectura este un element care poate schimba inevitabil percepția copilului de acum și îmbunătăți gândirea adultului de peste ani.

Dintre unitățile de învățământ din municipiu, câtorva li s-au alocat sume mai mari, acestea fiind printre școlile care beneficiază de banii care însumați constituie burse în valoare de 18 milioane de lei la Iași. Colegiul Național beneficiază de fonduri în valoare de 1.011.000 lei, Colegiul „Costache Negruzzi” – 1.060.000 lei, Școala Normală „Vasile Lupu” – 961.000 lei, Colegiul „Emil Racoviță” – 889.000 lei, iar Colegiul de Artă „Octav Băncilă” – 718.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *