Prima pagină » Sport » Burse de 20.000 de lei pentru sportivii ieșeni din partea Consiliului Județean

Burse de 20.000 de lei pentru sportivii ieșeni din partea Consiliului Județean

16 mart. 2022, 07:00,
Livia Zăbrăuțanu, în Sport

Consilierii județeni ieșeni au decis acordarea a unor burse de 20.000 de lei pentru sportivii ieșeni.

În urma unei ședințe a Consiliului Județean Iași, a fost votat proiectul conform căruia 40 de tineri sportivi din Iași vor primi un sprijin din partea consiliului în cadrul unei gale speciale de premiere organizată pentru aceștia. Unul dintre cei care va beneficia de acest bonus este judokanul Vlăduț Simionescu.

La ,,Gala Laureaților Sportului Ieșean 2021” vor fi premiați 40 de tineri

Mai marii Consiliului Județean (CJ) Iași au convocat ieri, 15 martie 2022, o ședință în care s-au aprobat proiecte de dezvoltare pentru tinerii din județ.

Astfel, performanțele sportivilor din Iași sunt din nou premiate, conducerea consiliului susținând faptul că banii ar putea veni în ajutorul lor, pentru achiziționarea suplimentelor și vitaminelor speciale.

gala laureatilor sportului iesean

,,Gala Laureaților Sportului Ieșean 2021” este oportunitatea în urma căreia 40 de tineri sportivi din Iași vor primi 500 de lei fiecare

Bani pentru laureații de la sporturile olimpice și neolimpice

Vladut Simionescu

Vlăduț Simionescu este unul dintre sportivii care vor beneficia de bursă din partea CJ

,,Gala Laureaților Sportului Ieșean 2021” este oportunitatea în urma căreia 40 de tineri sportivi din Iași vor primi 500 de lei fiecare. În urma întâlnirii cu reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, 20.000 de lei vor fi alocați acestor burse din partea Consiliului Județean.

Banii vor ajunge la practicanții de sporturi olimpice, precum judo, atletism și canotaj, dar  și sporturi neolimpice (gimnastică aerobică, tir arc field, fitness culturism și șah), arte marțiale (karate tradițional, qwan ki do și taekwon do ITF). Bani vor ajunge și dans sportiv, scrimă, tenis și fotbal.

Conform vicepreședintelui CJ Iași Marius Sorin Dangă, suma ar putea fi majorată de către Direcția de Sport și Tineret Iași, aceasta obligându-se totodată să respecte caracterul nonprofit al galei și să furnizeze toate informațiile cu privire la activitățile și termenele de desfășurare, însoțite de un raport financiar privind execuția bugetului alocat.

În capul listei premianților se află Vlăduț Simionescu, premiant la categoria judo pentru rezultatele obținute în anul 2021, acesta fiind cunoscut pentru performanțele avute în trecut.

 doua persoane luptandu-se 

Vlăduț Simionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Burse de 20.000 de mii de lei pentru sportivii ieșeni: Vlăduț Simionescu premiat anual

Marius Sorin Danga 

Conform vicepreședintelui CJ Marius Sorin Dangă, suma alocată burselor ar putea fi majorată de către Direcția de Sport și Tineret Iași

În anul 2021, Vlăduț Simionescu a depășit așteptările oricărui susținător, ajungând în optimile de finală ale competiției de judo de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Deși a fost învins de către ucraineanul Yakiv Khammo, ieșeanul în vârstă de 31 de ani și-a văzut visul devenit realitate în ciuda condițiilor pandemice impuse pe întregul glob de pandemia creată de virusul SARS-CoV2.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, declara la acel moment Vlăduț Simionescu.

Antrenat la Iași de către antrenorul Costel Năftică la CS Politehnica Iași, el este unul dintre cei care se încadrează în programul oferirii de fonduri drept burse de 20.000 de mii de lei pentru sportivii ieșeni de la CJ Iași, fiind premiat în cadrul galei care urmează a fi organizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *