La suprafața corpului uman se pot identifica foarte multe bacterii, iar unele dintre ele se arată adesea responsabile de apariția unui buric roșu în interior. Dar și alte maladii se pot arată responsabile.
În mod normal, mizeriile, bacteriile sau ciupercile pot rămâne blocate în zona buricului. Când acest lucru se întâmplă, va avea loc o multiplicare a acestora, iar în scurt timp va apărea datorită inflamației un buric roșu pe interior. Această infecție se prezintă a fi cu nuanțe de alb sau galben, dar pot exista și secreții maronii. Uneori această secreție ce iese din inflamație poate fi sângerie, iar mirosul să fie unul neplăcut.
Buric roșu în interior. Bacterii și ciuperci
Din diverse cauze poate avea loc o acumulare de bacterii în zona buricului. Iar o uscare improprie a acestuia după baie sau datorită transpirației, tegumentul umed este mult mai sensibil, iar sporii unei ciuperci ar putea ajunge și instala acolo. Infecțiile fungice sunt neplăcute, iar mâncărimile ce apar în cazul lor sunt simultan dureroase. Tratarea lor se face cu medicațiile standard folosite și pentru alte infecții, anume antibiotic sau antifungic.
Important în cazul acestora este să le sesizați din timp, căci în primele stadii de evoluție ale infecțiilor, tratarea este mult mai simplă și promptă. Câteva studii realizate în anul 2012 au găsit 67 de specii diferite de bacterii ce ar putea duce la infectarea și înroșirea buricului. Faptul că o persoană ar avea un piercing în acea zonă poate reprezenta un risc mai crescut de a cădea pradă unui astfel de microorganism.
Printre cele mai comune ciuperci ce pot ataca zona sensibilă a buricului, se poate menționa candida. Această ciupercă preferă zonele mai ferite ale corpului și provoacă seria de boli infecțioase numite candidoze. Simptomele se prezintă cu durere, mâncărimi și produce un buric roșu pe interior. Zonele în care aceasta se poate extinde ajung până la zona inghinală, dar poate ajunge și subraț. Persoanele cu diabet au o mai mare șansă de a contacta aceste infecții fungice.
Diverse cauze pentru manifestarea simptomului
Pot fi și alte afecțiuni de duc la înroșirea pe interior a buricului, printre acestea se poate menționa chistul urachal. Acesta își are originea în perioada în care avea loc dezvoltarea intrauterină a unei persoane, fiind o „conductă” ce pornește din vezica urinară a copilului și evacuează urina din organismul copilului.
În mod normal, acest mic furtun se închide chiar înainte de naștere, dar uneori se poate întâmpla ca închiderea acestuia să fie incompletă. Iar astfel are loc nașterea unei formațiuni ce este umplută cu un lichid ce din cauza unor factori se poate infecta. Simptomele acesteia sunt un buric roșu pe interior, durere abdominala, febră și durere în timpul urinării.
Tratament pentru infecții
Vindecarea acestor afecțiuni este destul de simplă, dar necesită diagnosticul unui specialist. Administrarea unor antibiotice pentru o perioadă insuficientă de timp în cantități nepotrivite, poate duce la complicații. Cel mai bine este ca atunci când cineva are un buric roșu pe interior, să observe dacă dispare după câteva zile fără simptome, căci poate fi doar ceva de moment. O compresă cu ceai de cimbru ar putea rezolva afecțiunea. Antibioticele și antifungicile pot rezolva aceste afecțiuni într-un timp relativ mic cu eficiență mare.