Burgerul de urs, produs în România, este considerat o delicatesă unică în Europa. Acesta ar putea deveni o destinație gastronomică ce ar putea contribui la promovarea României, sunt de părere reprezentanții singurului producător din țară al acestui preparat, compania Carmolimp, cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită din țară. Companie este aceeași care, în 2024, a lansat pe Broadway „Litălșii” românești, micii de 100 de grame bucata.
Burgerul de urs, produs în România, delicatesă unică în Europa!
Burgerul de urs nu se mai găsește, pentru moment, în alte colțuri ale Europei. De altfel, una dintre sarcinile importante al bucătarilor Carmolimp este aceea de a inventa preparate culinare inedite.
Spectaculosul preparat se găsește, în prezent, doar în meniul restaurantului Sub Tâmpa, din Brașov.
„Încercăm să participăm activ la promovarea României. Cu inovații, cu soluții care să atragă, cu preparate unice. Probabil ministerul ar trebui să le grupeze în branduri zonale, pentru că avem ce arăta. Bucătarii noștri au primit ca temă să gândească preparate atât de gustoase și de speciale, încât să devină o destinație în sine, atât pentru Sub Tâmpa, cât și pentru România. Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa“, a declarat Valentin Șoneriu, director General Carmolimp.
Carnea de urs din care se prepară burgerii provine de la trofee sau de la urși „sacrificați din necesitate”, afirmă Valentin Șoneriu, subliniind faptul că nu vor fi uciși aleatoriu urși doar pentru prepararea burgerilor. Tocmai de aceea, această delicatesă nu poate fi disponibilă tot timpul în fabrică.
„Este clar că acest burger de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe. Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol”, a mai zis Șoneriu.
„Litălși”, micii de la New York
Anul trecut, Carmolimp a dat lovitura, pe Broadway cu delicioșii „Litălși” românești. Peste 6.000 de mici au fost oferiți atunci celor 80.000 de vizitatori la cea de-a 23-a ediție a evenimentului „Romania Day on Broadway”.
Lansarea „Litălși”, delicioșii mici de la New York, s-a transformat în ieșirea produsului românesc pe piața din SUA. Reprezentații companiei CarmOlimp au precizat că peste 6.000 de mici au fost oferiți celor 80.000 de vizitatori la cea de-a 23-a ediție a evenimentului „Romania Day on Brodway”.
Compania din Brașob a investit peste 1,5 milioane de euro în dezvoltarea și lansarea noului brand de mici „Litălși”.
„M-am implicat cât de mult am putut în organizarea și promovarea acestui festival, pe de o parte, și în lansarea unui produs autentic și de calitate, de cealaltă parte. Surpriza este că am fost invitați să colaborăm cu chef-ul unui restaurant cu o stea Michelin din Manhattan pentru a ne produce rețeta proprie de mici local, livrând astfel un produs proaspăt și de calitate, așa cum vor fi toți “Litălșii”. Prin acest brand vreau să arăt ce înseamnă un produs superior, de calitate, în care awerness-ul este mai important decât profitul, acești mici fiind creați pentru a fi un brand internațional și pentru HoReCa, un produs premium”, a declarat Valentin Șoneriu, director general Carmolimp.
Acum, Carmolimp a scos burgerul de urs, produs în România, o delicatesă unică în Europa.
Mai lipsesc sarmale umplute cu întuneric.