Prima pagină » Culinar » Retete de post » Bureți și ciuperci comestibile ce sunt extrem de apreciate. Care sunt calitățile lor nutritive 

Bureți și ciuperci comestibile ce sunt extrem de apreciate. Care sunt calitățile lor nutritive 

26 oct. 2021, 11:23,
în Culinar

Preparatele din bureți și ciuperci comestibile sunt extrem de apreciate. Ciupercile pot fi gătite în diverse moduri, iar pe lângă gustul deosebit, consumatorii trebuie să știe care sunt calitățile lor nutritive.

Ciupercile comestibile și bureții nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecăruia datorită aportului nutrițional bogat în proteine și minerale.

Bureți și ciuperci comestibile ce sunt extrem de apreciate

Pe lângă cunoscutele ciuperci champignon, pe listă se mai află și alte ciuperci comestibile apreciate de consumatori. Bureții gălbiori, ciupercile Pleurotus sau ciupercile de pădure sunt căutate pentru gustul lor deosebit și calitățile lor nutritive.

Ciupercile champignion sunt pe placul tuturor și nu lipsesc din tot felul de preparate culinare, putând fi combinate cu legume sau brânzeturi. Acestea sunt ciuperci apreciate în special pentru gust, dar și pentru cantitățile mari de fibre și minerale care sunt benefice pentru organism.

De asemenea, pe lista celor mai apreciate ciuperci se află și cele Pleurotus, care cresc pe bușteni de copaci putreziți. Aceste ciuperci comestibile sunt foarte gustoase și recomandate pentru consum. Mai mult decât atât, acestea pot fi recunoscute cu ușurință după forma lor de urechiușe de culoare cenușie.

Ciupercile de pădure sunt și ele pe lista preferințelor consumatorilor. De exemplu, ciupercile Amanita sunt deosebit de gustoase și au un miros specific. Important este faptul că aceste ciuperci nu pot fi consumate crude deoarece au un grad ridicat de toxicitate și se recomandă ca acestea să fie curățate cu atenție și gătite. 

Un gust aparte îl au și hribii de pădure, extrem de apreciați de consumatori. Sunt ciuperci gustoase, dar se recomandă să se consume doar gătite deoarece sunt toxice atunci când sunt crude. 

Care sunt calitățile lor nutritive 

Bureții și ciupercile comestibile sunt, indiferent de specie, o sursă bogată de vitamine și minerale. Fie că sunt preparați în diverse moduri pentru consumul imediat, fie că sunt conservați, bureții puși pe iarnă rămân la fel de gustoși și bogați în substanțe nutritive. 

Ciupercile conțin vitamina B3 și B6, dar și cantități semnificative de fier, magneziu, seleniu, zinc și potasiu. 

De asemenea, ciupercile sunt bogate în fibre care ajută digestia, iar mineralele echilibrează tensiunea arterială, protejează sistemul digestiv și ajută creierul. 

Consumate cu moderație și gătite corespunzător, bureții și ciupercile comestibile nu reprezintă un pericol pentru siluetă, dar nici pentru persoanele care au afecțiuni cronice.

Datorită calităților nutritive și gustului deosebit, bureții și ciupercile comestibile sunt extrem de apreciate de consumatori. Preparatele din bureți sunt savuroase și variate, acestea înlocuind carnea prin aportul nutrițional bogat în proteine și minerale. 

Având în vedere procentul ridicat de vitamine si minerale, bureții și ciupercile comestibile nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație echilibrată și sănătoasă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`