Bureti marinati in otet. Sunt foarte buni pentru salate, iarna.
Ingrediente:
1 kg bureti
500 ml apa
8-10 boabe de piper negru
3-4 linguri 4-6% otet de vin
1 lingura sare grunjoasa
jumatate de lingurita de zahar
4-6 frunze de dafin
2-3 cuisoare
Mod de preparare bureti marinati in otet:
1. Curata buretii si taie-le coditele.
2. Spala totul in mai multe ape, ca sa indepartezi tot nisipul si pamantul din ele.
3. Pune buretii la fiert. Dupa aproximativ 10 minute scoate-i intr-o strecuratoare (astfel acesti bureti marinati in otet nu vor fi imbibati cu multa apa).
4. Pune intr-o cratita apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele. Lasa sa inceapa sa fiarba.
5. Cand sosul da in clocot, incorporeaza buretii.
6. Dupa 10 minute de fiert la foc potrivit, indeparteaza putin de caldura, apoi toarna totul in borcane si infileteaza capacele.
Acesti bureti marinati in otet se tin in frigider. Daca vrei sa ii pastrezi pentru iarna, sterilizeaza borcanele.