Prima pagină » WoW! » Curatenie in casa » Bureți de vase – De ce au culori diferite și care e diferența între ei
Bureți de vase - De ce au culori diferite și care e diferența între ei

Bureți de vase – De ce au culori diferite și care e diferența între ei

14 oct. 2020, 10:40,
în WoW!

Probabil, ai observat că bureţii de bucătărie au diverse culori şi mărimi. În funcţie de locul în care vrei să-i foloseşti, ei sunt mai mici sau mai mari. De ce însă sunt coloraţi în mai multe nuanţe? Hai să vedem explicaţia pentru care în pungil cu bureţi de vase găsim culori multe.

Trebuie spus mai întâi ca buretele e un accesoriu de curăţenie, folosit nu doar în bucătărie, realizat dintr-un material poros, ce are şi proprietatea de a absorbi lichide. Cu ajutorul lor poţi freca chiuvetele, faianţă, gresia, cadă şi nu numai. În comerţ îi găseşti într-o varietate de culori, forme şi dimensiuni. Cât de mult trebuie să ţii cont de culoarea lor atunci când îi cumperi?

Bureţi de vase coloraţi – Pe care îl alegi

E mai greu de crezut, însă culoarea nu e aleasa doar în scop publicitar. Nuanţa părţii abrazive indica granularitatea stratului de acoperire, adică gradul de duritate. Stratul la care facm referire e făcut din fibre grosiere, lipit pe o bază de sumă. Iată ce indică culoarea.

1. Roşu

Bureţii roşii au duritate medie şi sunt ideali pentru a freca farfuriile cu mâncare uscată pe ele. Nu zgârie foarte mult suprafaţa pe care o cureţi cu ei.

2. Verde

Aceşti bureţi de vase verzi au o duritate mare. Cu ajutorul lor îndepărtezi chiar şi cele mai persistente pete de murdărie. Nu trebuie însă să-i foloseşti în tigăile antiaderente ori pe sticlele colorate, întrucât zgârie mult. Urmele lor se văd chiar şi după uscare.

3. Galben

Bureţii galbeni sunt delicaţi cu orice suprafaţă, deci poţi freca intens vasele cu ei. Poţi curăţa sticla, vasele cu strat antiaderent şi nu numai.

Alte culori:
– bureţii roz trebuie folosiţi cu precdere în baie;
– bureţii albaştri sunt pentru blatul de bucătărie.

Sfaturi pentru curăţenie – Ce bureţi de vase alegi?

Nancy Block, vicepreşedinte senior al departamentului de educaţie a consumatorilor din cadrul American Cleaning Institute, recomanda să cumpărăm bureţi fabricaţi din celuloză. Aceştia sunt potriviţi pentru tacâmuri, veselă şi blatul din bucătărie. De ce? Pentru că sunt suficient de delicaţi cu suprafeţele, au capacitate bună de absorbţie a lihcidelor, sunt ieftini şi fac faţă cu brio treburilor.

În cazul tigailor antiaderente, ideală este laveta sau poţi lua un burete foarte moale. Oricum, recomanda Nancy Block, trebuie să citeşti întotdeauna ce scrie pe ambalaj, ca să ştii cu ce material cureţi tigaia.

Când se schimbă buretele de bucătărie?

Nu aşteptă ca buretele să se deterioreze ori să capete un miros neplăcut, ca să-l arunci. Iar dacă îl schimbi o dată la câteva săptămâni, iarăşi nu e bine. Ideal e să-l arunci după maxim 2 săptămâni.
Conform unui studiu publicat în 2017, de către Scientific Reports, pe un burete de bucătărie se găsesc 362 de tipuri de bacterii. Buretele, fiind umed şi având tot felul de urme de mâncare pe ei, asigura un mediu perfect microorganismelor pentru a se dezvolta.
Dezinfectarea acestor bureţi de vase nu este eficientă, în ciuda multor sfaturi. Dacă îl bagi în cuptorul cu microune, s-a dovedit că numai 60% din vietăţile microscopice de pe ei mor. Iar „supravieţuitorii” devin mai puternici.

În video de mai jos vei găsi informații despre diverse întrebuințări ale bureților, în funcție de granularitatea fiecăruia:

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Călin Georgescu, enervat la culme în secţia de votare! Gestul care l-a făcut să iasă imediat din clădire. Foto
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cutia misterioasă care te lasă fără bani. Escrocheria online în desfășurare
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Ţinuta aleasă de Mirabela Grădinaru pentru a vota a surprins. Imaginile momentului cu partenera lui Nicusor Dan
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Durerea Mirabelei Grădinaru. Nimeni nu a știu până acum. Prin ce dramă a trecut partenera lui Nicușor Dan: Cel mai tare m-a afectat
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`