Prima pagină » Culinar » Burek cu brânză după rețeta tradițională turcească. Rulouri crocante cu umplutură proaspătă și cremoasă

Burek cu brânză după rețeta tradițională turcească. Rulouri crocante cu umplutură proaspătă și cremoasă

28 dec. 2023, 14:08,
în Culinar

Această rețetă prezintă cum să faceți burek cu brânză cu o crustă ușoară și crocantă și o umplutură pufoasă de brânza. Indiferent dacă sunt serviți cu o salată sau simpli ca aperitiv, cu siguranță vei primi numai laude!

Burek cu brânză, perfecte ca aperitiv

Burek tradițional turcesc este un preparat cu foi de plăcintă și poate fi umplut cu o varietate de ingrediente. Cele mai populare două umpluturi de burek sunt brânza amestecată cu diverse mirodenii și o umplutură făcută cu carne tocată, condimente, ceapă și pătrunjel.

Burek armenesc are de obicei formă de triunghi și este preparat cu foi de plăcintă. Adesea sunt presărate cu semințe de susan sau semințe de chimion negru. În loc să fie prăjite, sunt unse cu unt și coapte.
Multe alte culturi pregătesc burek, existând inclusiv o versiune bosniacă care este modelată sub formă de spirală.

Această variantă de burek cu brânză, totuși, este mult mai ușor de pregătit decât celelalte. Asta pentru că vom folosi foietaj în loc de foi de plăcintă. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă deoare este ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente. Este totodată un aperitiv vegetarian excelent pe care majoritatea îl vor savura fără să stea pe gânduri. În plus, le poți pregăti în avans și le poți prăji chiar înainte de a le servi.

Pentru umplutura de burek vei avea nevoie de 225 g brânză feta (sfărâmată), 500 f mozzarella (rasă), ½ cană pătrunjel italian (tocat), ¼ cană mărar proaspăt (tocat), 1 lingură ceapă verde (proaspătă sau uscată), 1 ardei serrano mediu (tăiat cubulețe), 1 ou mare (bătut), 2 pachete de 450 g de foietaj și ulei vegetal (pentru prăjit).

Procesul de preparare

Amestecă brânza feta sfărâmată și mozzarella rasă într-un castron de dimensiuni medii. Adaugă pătrunjel, mărar, ceapă verde și ardei serrano. Amestecă pentru a combina. Adaugă măslinele negre tocate și un ou bătut pentru a lega totul împreună. Așază foaia de foietaj pe o suprafață de lucru plană. Adaugă aproximativ 1½ linguri de umplutură în partea de jos a foii și ruleaz-o sub formă de bastonaș.

Umezește colțurile foii cu apă (sau ou bătut) apoi îndoaie lateralele peste umplutură. Rulează porțiunea de jos a foii peste umplutură. Continuă să rulezi strâns în sus până când burekul este complet sigilat. Așază-l cu partea sigilată în jos pe un platou și continuă până când termini toată umplutura.

Pentru a prăji burek, incălzește uleiul vegetal într-o tigaie mică până când atinge 180 de grade Celsius. Folosind clești, așază câțiva Burek cu grijă în uleiul fierbinte și prăjește-i pe toate părțile până se rumenesc. Scurge uleiul în exces în tigaie și așază-i pe un platou acoperit cu șervețele. Repetă cu restul burek.

Burek poate fi pregătit în avans. Asigură-te că-i așezi pe o tavă presărată cu făină și că-i presari și deasupra cu făină suplimentară. Tind să se înmoaie când sunt păstrați necopți în frigider. Asigură-te că nu se ating. Au tendința de a lăsa lichid și de a se lipi unul de altul, făcându-i imposibil de separat. Pentru a congela burek, prăjește-i mai întâi. Răcește-i complet și înfășoară-i în folie de aluminiu, apoi depozitează-i într-o pungă sigilată cu fermoar. Evită să folosești cuptorul cu microunde pentru a încălzi burek cu brânză pentru că îi va înmuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *