Prima pagină » Local » Bunul samaritean al trenurilor din zona Moldovei are lipici la bani! A găsit milioane de euro, dar mereu le-a returnat!

Bunul samaritean al trenurilor din zona Moldovei are lipici la bani! A găsit milioane de euro, dar mereu le-a returnat!

04 aug. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un șef de tren din Suceava s-a dovedit a fi „norocul” unui bărbat din Iași ce a pierdut o borsetă în care avea nu mai puțin de 43.000 de lei. Vasilică Săvuț se afla în timpul serviciului, iar luni dimineață, în jurul orei 10:30, în timp ce era în Gara Iași, așteptând trenul „1830 Galați–Cluj” pe care urma să îl deservească, a observat pe o banchetă o borsetă fără stăpân

De-a lungul anilor, suceveanul a găsit sume importante de bani, dar de fiecare dată le-a predat Poliției.

Lecție importantă de cultură civică, oferită de un șef de tren

Vasilică Săvuț lucrează la CFR de 32 de ani și iubește ceea ce face. Recent, în una din zilele obișnuite de muncă, șeful de tren a reușit să ofere tuturor oamenilor care nu îl cunoșteau o lecție de cultură civică, din ce în ce mai rară.

„M-am așezat pe banchetă și, uitându-mă spre ea, am văzut o borsetă, mai era o bancă, nu era nimeni, abia la a treia bancheta se afla o familie din Suceava, soț și soție, i-am întrebat dacă este a lor, iar ei mi-au spus că nu. M-am uitat mai departe, am văzut că nu-i nimeni, cei din familia respectivă mi-au spus că borseta stătea acolo de vreo 10 minute, așa că am deschis-o să văd ce e, de față cu ei. Când am deschis borseta, am rămas surprins, un teanc de bani. Am fost la postul de Poliție să o predau, la postul de Poliție nu era nimeni, a venit doamnă de la birou, până la urmă. Între timp, cât am predat eu borseta, a venit persoana în cauză, era albă ca varul, venise să declare furtul. I-am spus că nu e niciun furt, că borseta a stat jumătate de oră acolo și că a avut noroc.

Eu nu îmi dau seama cum se poate ca atunci când mergi cu sume mari de bani la tine să lași borseta sau geanta aruncată pe banchetă. Spre exemplu, domnul acesta care a pierdut 43.000 de lei și-a dat seama că nu mai are borseta după jumătate de oră, când a vrut să-și cumpere covrigi și a văzut că nu mai are nimic”, a declarat Vasilică Săvuț.

Îngerul păzitor al călătorilor CFR

Vasilică Săvuț nu este la prima experiență de acest gen. În urmă cu aproximativ 4 ani, a găsit din nou o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari, iar mai apoi în februarie 2022. Ca întotdeauna, acesta a predat bunul găsit la Poliție.

„Eu am mai găsit în luna februarie, la București, o poșetă sub perdea. M-am dus și am predat-o Poliției și, la fel, în timp ce predam geanta, a venit doamna să declare pierderea, erau 13.000 de dolari, pașapoarte, telefoane performante, carduri, Iphone. Acum două luni, am mai găsit o borsetă, o doamnă a uitat-o pe ușa toaletei, am văzut-o trecând pe acolo. La fel, am luat alt călător ca martor, am deschis-o, am rămas stupefiat, erau 3000 de euro, 2.200 de dolari, pașapoarte, viză pentru doi ucraineni, telefon. Ulterior, umblând prin tren cu pașapoartele în mână, am descoperit posesorul.

Mă consider un om norocos, de ani întregi tot găsesc bani, dar mereu i-am predat imediat, mie așa mi se pare frumos. Pot spune că am găsit bani de ordinul milioanelor de euro, de fiecare dată îi puteau găsi alți oameni, bunurile stând minute în șir în același loc, deși în zonă erau persoane”, a adăugat Vasilică Săvuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *