Prima pagină » Titlurile zilei » Bunica Viorica a descoperit elixirul vieții! Și-a construit un domeniu la marginea Iașului, iar împreună cu familia trăiește după propriile reguli

Bunica Viorica a descoperit elixirul vieții! Și-a construit un domeniu la marginea Iașului, iar împreună cu familia trăiește după propriile reguli

16 iun. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

După o viață trăită în centrul Iașului, bunica Viorica și-a construit un domeniu la marginea Iașului, unde trăiește într-un mod original. Aceasta deține ”secretul veșniciei”, pe care l-a moștenit de la tatăl său

În urmă cu aproape 10 ani, Viorica Cojocaru, o femeie din Iași a renunțat la apartamentul său din centrul orașului și a ales să se mute la țară. Acum, cunoscută de întreaga lume drept bunica Viorica deține un adevărat domeniu la marginea Iașului în satul Poiana cu Cetate, comuna Grajduri. Și-a dorit să se mute la țară pentru a avea o viață mai liniștită și mult mai sănătoasă. Zis și făcut. Bunica Viorica, împreună cu familia sa trăiește într-un mod original și extrem de sănătos, cum trăiau bătrânii în urma cu zeci de ani, când plantele țineau locul medicamentelor. Leacurile din bătrâni încă mai sunt folosite de bunica Viorica și spune ea că au rezultate miraculoase.

„Am avut apartament chiar în Piața Unirii, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, dar am hotărât să ne mutăm la țară. Eu am fost măcelar, tranșator, la o fabrică de carne din Iași. Atunci produsele din carne erau mult mai sănătoase, acum vă sfătuiesc să nu mai mâncați carne procesată. Noi pentru că am ales și am fost învățați să consumăm tot felul de plante minune, pot spune că avem o imunitate de fier și nu am răcit niciodată”, a spus bunica Viorica din Poiana cu Cetate, Iași.

Bunica Viorica din Poiana cu Cetate, Iași a învățat secretele plantelor de la tatăl său

Bunica Viorica a învățat totul despre plante și puterile lor miraculoase de când era doar un copil. Aceasta povestește că mergea pe câmp cu tatăl său care era cioban și împreună culegeau plante, pe care le duceau acasă. Femeia povestește că datorită traiului sănătos mama sa a ajuns la frumoasa vârstă de 99 de ani.

„Suntem 5 frați, 4 fete și un băiat, toți am crescut cu ceaiuri din plante și produse extrem de sănătoase. Tot ce știu, știu de la tatăl meu, care a fost cioban și mă lua cu el pe dealuri și îmi explica fiecare plantă în parte și ce face. Aducea acasă de toate, le usca și făceam ceaiuri din ele. Chiar erau adevărate leacuri minune. Mama mea, care are 99 de ani ne-a crescut așa, avea un secret care dacă ne durea capul, imediat ne făcea bine. Făcea un fel de sirop din petale de trandafir de dulceață, apă și oțet. Înmuia un prosop în soluția aceea și după ni-l înfășura pe cap și într-o oră nu mai aveai nimic. Noi nu am răcit niciodată și tot ce ne durea trecea cu ajutorul ceaiurilor din diferite plante. Fiica mea crescută în același mod s-a întors după 7 ani din America pentru că nu s-a putut adapta cu traiul de acolo și mai ales cu mâncarea”, a povestit  bunica Viorica.

Bunica Viorica: „Plantele fac adevărate minuni, doar trebuie să crezi”

În curtea bunicii Viorica din satul Poiana cu Cetate, comuna Grajduri, județul Iași se află o mică avere. Ieșeanca are cultivate peste 50 de soiuri de plante dintre care 5 exemplare de busuioc, gălbenele, lavandă, cimbru, busuioc, melisă, cimbru, etc. Toate acestea au o indicație anume și un organ pe care îl tratează. Bunica Viorica cunoaște toate secretele. Curtea ieșencei este mereu plină, aceasta locuiește alături soț, fiică, ginere și cele două nepoate de 10 luni și 11 ani.

„Noi valorificăm fiecare plantă din curte pe care le creștem chiar noi, dar mai avem câteva soiuri de plante pe care le culegem de pe câmp. Bem și câte trei ceaiuri pe zi din plante diferite, e regulă. Așa mi-am crescut cei doi copii și așa îmi cresc și cei 5 nepoți. Totul este natural la noi în curte, fără pic de chimicale. Consumăm carne foarte rar, doar pui și iepuri de la noi din curte, nimic cumpărat. Recomand infuzie de melisă pentru memorie și creier, iar cel mai bun antibiotic natural este infuzia din cimbru și coada șoricelului. Toate plantele fac minuni, și chiar te pot trata, dar totul constă în răbdare și în a crede în puterea lor”. a adăugat bunica Viorica.

O poveste asemănătoare ca a bunicii Viorica din Iași, este a unei alte bătrâne care vinde plante medicinale pentru a-și ține nepoatele în școală. Bunica Viorica din Iași este cunoscută de întreaga localitate. Uneori, la poarta acesteia vin diferite persoane care să-i ceară ajutorul sau chiar îi cer plante.

Fără să stea pe gânduri, bunica Viorica le oferă cu mare drag de toate, dar nu face o afacere din asta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *