Reţeta originală de biscuiţi le aparţine englezilor şi, de obicei, se serveşte cu cremă coagulată şi dulceaţă de fructe. Cum acest tip de cremă are nevoie de mai mult timp de pregătire, îţi propunem să o înlocuieşti cu smântână sau cu frişcă. Gustul bun va rămâne acelaşi!
Ingrediente:
240 g făină
1 linguriţă praf de copt
2 linguri zahăr
60 g unt rece
1 ou
1 ou, pentru uns
150 ml lapte
1 linguriţă extract de vanilie, opţional
1 praf de sare
gem de fructe, pentru servit
smântână sau frişcă, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Într-un bol, cerni făina şi praful de copt. Adaugi untul fărâmiţat, zahărul şi un praf de sare. Amesteci ingredientele. În alt bol, spargi şi baţi oul cu laptele şi, dacă doreşti, cu extractul de vanilie, apoi torni peste compoziţia uscată. Omogenizezi foarte bine toate ingredientele.
Întinzi uşor foaia de aluat cu un sucitor, dar fără să o subţiezi. Cu ajutorul unei forme rotunde, porţionezi biscuiţii. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi formele de aluat, cu distanţă între ele. Ungi biscuiţii cu ou bătut şi laşi la cuptor 10-15 minute până se rumenesc. După ce s-au copt şi s-au răcorit, le tai jumătăţi şi le ungi cu smântână sau frişcă şi gem de fructe.