Prima pagină » Titlurile zilei » Buncărul din noul sediu al Primăriei Ciortești va fi sfințit! Sărbătoare mare în comună, alături de preoteasa Alina Apostol, ÎPS Teofan și primarul Iașului, Mihai Chirica. Investiția este de 800.000 de euro – FOTO

Buncărul din noul sediu al Primăriei Ciortești va fi sfințit! Sărbătoare mare în comună, alături de preoteasa Alina Apostol, ÎPS Teofan și primarul Iașului, Mihai Chirica. Investiția este de 800.000 de euro – FOTO

08 nov. 2022, 02:00, 20 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Primăria Ciortești are un nou sediu administrativ care a costat nu mai puțin de 800.000 de euro, fonduri guvernamentale. Proiectul a prevăzut și amenajarea unui buncăr de peste 300 de metri pătrați în subsolul clădirii. Slujba de sfințire este anunțată pentru ziua de 10.11.2022, începând cu ora 11:00

Sărbătoare mare în comuna Ciortești, județul Iași, păstorită de primărița liberală Alina Apostol, preoteasă în localitate. După mai multe eforturi și insistențe la nivelul guvernului, în 2020, comuna a primit finanțare pentru noul sediu administrativ. Recent, sediul primăriei a fost finalizat, iar pe data de 7 noiembrie 2022 a fost semnată și recepția lucrărilor. Primăria din localitate a pus la dispoziție și un nou amplasament pe strada Principală, nr. 16, pentru ca cei aproape 4.000 de ciorteșteni să aibă un motiv de mândrie. Chiar dacă zona nu este racordată la rețeaua de gaze, cei 24 de angajați care vor trudi zilnic în noul sediu nu vor duce lipsă de confort pe perioada sezonului rece.

Clădirea este dotată cu o centrală modernă pe lemne, care trebuie să facă față unui spațiu de aproximativ 1.000 de pătrați. Investiția nu ar fi fost posibilă fără finanțarea Companiei Naționale de Investiții, care a alocat aproape 800.000 de euro. Contractul de lucrări a fost câștigat de firma Tuche SRL, deținută de Mihaela Chișcă. În comuna Ciortești ar urma să fie construit și un centru medico-social modern.

Buncărul din comuna Ciortești va fi sfințit în prezența unor invitați de seamă

Noul sediu al primăriei prezintă și o particularitate, în sensul că la subsolul clădirii a fost amenajat un buncăr, un adăpost de protecție civilă, în termeni tehnici. În cazul în care ciorteștenii vor fi loviți de cutremure cu magnitudine mare, inundații sau alte calamități, buncărul de beton va adăposti „comitetul celulei de criză care va lua decizii”, după cum a transmis primărița Alina Apostol. Asta nu înseamnă că angajații primăriei vor fi salvați în timp ce locuitorii comunii își vor trăi ultimele clipe. Totuși, pentru ca aceste scenarii să fie evitate, noul sediu al primăriei va fi inaugurat pe data de 10.11.2022, în prezența Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va sfinți edificiul, inclusiv adăpostul de protecție civilă.

La eveniment este invitat și primarul Iașului, Mihai Chirica. Încântat de investiția din Ciortești, Mihai Chirica a răspuns nerăbdător invitației încă de acum o lună. Probabil se simte inspirat de proiectul din comună, mai ales că și municipiul Iași a lansat o inițiativă pentru construirea unui nou sediu administrativ. Tăierea panglicii și stropirea cu agheasmă au fost anunțate cu începere de la ora 11:00. De la eveniment nu vor lipsi prefectul județul Iași și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. În localitatea din județul Iași au fost lansate proceduri și pentru reabilitarea drumurilor.

Vechiul sediu al primăriei va genera venituri la bugetul local

În noua clădire se vor desfășura și ședințele Consiliului Local. Angajații vor păși pentru prima oară pragul clădirii pe data de 14.11.2022. De menționat că imobilul beneficiază de un sistem de supraveghere video.

„Detaliile tehnice ale clădirii sunt următoarele: suprafața terenului este de 1.158 mp, având regimul de înălțime Subsol+Parter+Etaj, suprafața construită este de 347,33 mp, având o înălțime maximă de 10.50 m, suprafața construită desfășurată este de 977.81 mp. Clădirea este branșată la utilități, are apă curentă și fosă septică, iar încălzirea se realizează cu centrală termică cu combustibil solid și ventiloconvectoare. La demisol se regăsește adăpostul pentru protecție civilă în caz de dezastre și calamități, dotat cu sistem de încălzire și ventilație, cu evacuare tip «gură de lup» în parcarea primăriei. Totodată, sediul a fost dotat cu mobilier și IT necesar bunei desfășurări a activității angajaților”, se arată în descrierea clădirii.

Vechiul sediu al primăriei va fi folosit de Compania Națională Poșta Română și CARP (Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor) Ciortești, care vor achita o chirie lunară.

Comentarii
  • Felicitări doamnei primar Alina ! Don Panseluță mai vede si el cum se accesează bani pentru investiții publice. Singura deosebire a lui Mihăita e ca mai are tricoul roșu, care ne arata de fapt ce poate !

  • Buncar plin de bunatati

    In buncar se ascunde primarita Apostol si cu penalul Mache Dragos de la RAR…. Ala cu 15,000€ spaga 🤣. Afla preotul Ionut, va pune pe toaca iubaretlor….

  • Politizarea prostiei , ca peste tot. Vine una buna de gura marca pnl ,mai face-un sport,un buncar si prosteste lumea

  • buna de gura,dar nu la discursuri orale,ci la altfel de orale……trage mult curent doamna

  • Normal că fonduri guvernamentale, toate în comună sunt cu fonduri guvernamentale, de accesat fonduri doar fraierii…

  • Sa aibe unde sa se fooota preoteasa cu ciinii di ciortesti si chichirica sa linfa cooorool popalaului!!

  • Felicitari doamna primar si la mai multe proiecte pentru comunitate

  • ” Investiția a fost de 800.000 euro ” !, bă sunteți așa de proști că habar nu aveți să definiți cuvîntul învestiție !, ce este acolo este o cheltuială în zona gri a legalității ori necesității comunei !, nu este decît un cuibușor de lăfăială pentru o anumită castă în timp ce sătenii tot în fundu grădinii se kakă și cară apa cu galeata , în caz de calamitate ori război nu o să fie picior de țăran acolo !, popimea nu are ce căuta întrun stat Laic la bolmojit incantații , miorlăieli și aruncări cu apă întru alungarea spiritelor în instituțiile publice !, teoretic este ilegal dar nimeni nu se sesizează, țară bananieră !

  • Ce caută Chizdică acolo? Dacă nu are ce inaugura în Iași se duce pe la alții. Jenant.

  • La petrecere pe linga Mandache vine si Alexe, c’oanei preotesei in place gang-bang-ul….asa-i draga Alina? Ce coarne ii pui tu preotului Ionut cand vii la Iasi la CJ…..

  • cata rautate…asta e romanul…arunca cu venin gratuit

  • Mihaela Ionescu

    Citesc comentariile si incerc sa ma gandesc ce este in capul celor care arunca cu venin -gratuit. Ce castigati daca denigrati un primar care reuseste sa faca investitii in comuna in care isi exercita mandatul? Vreti sa stea 4 ani sa isi ia salariu fara sa faca nimic? eu cred ca asa e romanul: daca face-de ce face, daca nu face-de ce nu face. Concluzia este ca romanul este vesnic nemultimit.

  • Ana Maria Pintenaru

    Un primar care a reusit sa faca doua camine culturale, un nou sediu de primarie, alimentare cu apa, drumuri, modernizarea tuturor scolilor din comuna, construirea unei noi gradinite si urmeaza sa faca multe altele investitii…merita incurajat/apreciat. Nu merita sa aruncam cu nori in el…Iar voi cei care ati scris mai sus ca ati auzit tot felul de prostii…PAREREA MEA este ca nu v-ati spalat bine in urechi. Mai bine spalati-va in urechi si dupa barfiti pe aici

  • Ai ca ești proastă rău !, ” a făcut investiții”, fa tu știi ce este aia investiție ? Investiție este atunci cînd bagi banii în ceva care să îți aducă un profit pe termen scurt ori lung !, aici doar ssu îngropat și sifonat niște bami !

  • Ai auzit de obiectiv de investiții?

  • Aia este o „investiție ” pe care localnicii în curînd nu vor avea bani so lumineze și so încălzească corespunzător !, cîte despre scos banii de pe ea (asta înseamnă investiție ) niciodată !

  • Adevărul este că fix la Ciortești vor da rușii cu bombă și angajații primăriei vor fi cei mai importanți

  • Alina,Alina….stii vorba aia:
    “Cap la cap de o punea, Marea Neagra înconjura”…. Cata poola ai inghitit coardo!!!

  • noroc că-i sfințit că nu puteau pune murături în buncăr

  • Astia de-o acuzati de unele altele, daca nu-i adevarat ce ziceti, v-o luat mama dracului! Garantat! Unii din voi nu cred ca apuca Craciunul prin zona… Pregatiti apaosul! Ca Dumnezeu nu bate cu ciomagul… decat cand e musai. No, si-acu’ e musai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *