Prima pagină » Actualitate » Bună guvernare a USR-PLUS ” lovește ” din nou! După ce Clotilde Armand a început războiul gunoaielor, DSP Alba lansează un apel tot în legătură cu colectarea gunoaielor
Bună guvernare a USR-PLUS '' lovește '' din nou! După ce Clotilde Armand a început războiul gunoaielor, DSP Alba lansează un apel tot în legătură cu colectarea gunoaielor

Bună guvernare a USR-PLUS ” lovește ” din nou! După ce Clotilde Armand a început războiul gunoaielor, DSP Alba lansează un apel tot în legătură cu colectarea gunoaielor

16 aug. 2021, 14:42,
în Actualitate

După ce Clotilde Armand a început un război al gunoaielor la Sectorul 1, război între administraţia publică şi firma de salubritate, a venit rândul unei alte localităţi condusă de un USR-ist să se confruntre cu aceeaşi problemă. Primarul USR, Gabriel Pleşă, dar şi ceilalţi factori care sunt implicaţi în procesul de colectare, sunt somaţi de DSP Alba să găsească o soluţie pentru a clarifica situația.

Intervenţia vine în contextul în care tot din USR a pornit un scandal asemănător la nivel de Capitală. Clotilde Armand a intrat într-un război cu Romprest iar acest lucru s-a tradus prin apariţia a munţi de gunoaie în Sectorul 1 din București

Albă Iulia condusă de un primar USR are aceleaşi probleme legate de colectarea gunoaielor

Conform comunicatului emis de DSP Alba, municipiul care este condus tot de un primar din USR are acleasi probleme legate de colectarea gunoaielor. DSP Alba Iulia a menţionat, într-un comunicat, despre faptul că trebuiesc găsite soluţii pentru deblocarea întregului proces:

„Direcţia de Sănătate Publică Alba face un apel către toţi cei implicaţi în procesul de colectare şi depozitare a deşeurilor de la nivelul Municipiului Alba Iulia să găsească, de urgenţă, soluţiile pentru deblocarea întregului proces, astfel încât situaţia să nu devină un pericol pentru sănătatea cetăţenilor. (…). Nu vom asista pasivi la transformarea oraşului într-un focar de infecţie, chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică Alba nu deţine pârghiile şi instrumentele legale pentru a-i putea sancţiona pe toţi actorii implicaţi în procesul de colectare a deşeurilor. Lansăm acest apel tocmai pentru a evita situaţia în care vom fi obligaţi să solicităm declararea stării de alertă din cauze medicale, la nivelul Municipiului Alba Iulia.

Sperăm că o astfel de decizie poate fi evitată, însă modul de evoluţie al colectării deşeurilor din ultima perioadă ne obligă să ne pregătim pentru orice scenariu. Astfel, am luat deja legătura cu toate instituţiile cu competenţe în domeniu, la nivelul oraşului şi judeţului, şi am transmis îngrijorările noastre în legătură cu situaţia colectării deşeurilor, precum şi posibilitatea ca, în cazul în care situaţia persistă, declararea stării de alertă să devină inevitabilă”, a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

În Alba Iulia sunt cantităţi mari de gunoaie care au rămas necolectate

Directorul Executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a precizat în comunicatul de presă faptul că în mai multe cartiere din Alba Iulia sunt cantităţi mari de gunoaie care au rămas necolectate:

„Cantităţile foarte mari de gunoaie rămase necolectate, pe lângă disconfortul creat cetăţenilor care locuiesc în aceste zone, atât vizual cât şi în ce priveşte mirosul neplăcut, pot oricând să se transforme în focare de infecţie, cu atât mai mult cu cât suntem într-o perioadă cu temperaturi ridicate. (…). Lansăm încă o dată un apel către toţi factorii de decizie implicaţi în procesul colectării şi depozitării deşeurilor să ia de urgenţă măsuri şi să remedieze situaţia inacceptabilă în care i-au pus pe zeci de mii de albaiulieni”, a conchis Alexandru Sinea.

Albă Iulia se confruntă de câteva luni cu o „problemă majoră” în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer, după cum recunoştea, la începutul lunii august, primarul Gabriel Pleşa.

Albă Iulia, situație asemănătoare cu cea din Sectorul 1 din București

Situaţia curentă nu este una care nu are corespondent. Vorbim despre faptul că situaţia din Alba Iulia este asemănătoare cu cea de la Sectorul 1, sector condus de Clotilde Armand din partea USR. Supranumit războiul gunoaielor, conflictul dintre edil şi firma de salubritate s-a tradus prin nepreluarea celei din urmă a gunoaielor. Altfel spus, locuitorii din sector au fost nevoiţi să suporte munţii de gunoaie.

În cele din urmă, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declanșat starea de alertă iar Clotilde Armand a reziliat contractul de prestări servicii cu Romprest.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024