Clotilde Armand s-a făcut remarcată prin acţiunile sale de la preluarea mandatului. Vorbim despre faptul că primarul Sectorului 1 şi-a făcut o obişnuinţă prin a declara că luptă împotriva contractelor abuzive şi împotriva ” mafiei ”. Totuşi, membrul USR-PLUS a luat o decizie cel puţin bizară. Aceasta a atribuit contractul de salubritate unei firme care nu are licență pentru București.
Decizia a fost luată în perioada declanşării stării de alertă din Sectorul 1, stare ce i-a permis acesteia să atribuie contracte fără licitație.
Clotilde Armand a atribuit contractul de salubritate unei firme care nu are licență pentru București
Conform documentelor publicate de jurnaliștii de la stiripesurse.ro, Clotilde Armand a atribuit un contract de salubritate unei firme. Contractul are o valoare de 11 milioane de lei şi a fost atribuit în pofida faptului că firma de salubritate REBU nu are licență pentru a putea opera în București. Contractul a fost atribuit după ce Clotilde Armand a cerut insistent declararea stării de alertă în Sectorul 1.
În schimb, Comisarii Gărzii de Mediu au intervenit şi au constatat faptul că firma de salubritate nu are licenţa pentru a putea funcţiona pe teritorul Bucureștiului. Compania a fost amendată cu suma totală de 30.000 de lei și li s-a interzis colectarea deșeurilor în București.
Faptul că edilul Clotilde Armand se laudă că duce un război împotriva ” mafiei ” a dus la o oarecare reacţie publică de admiraţie. Totuşi, acum, edilul trebuie să explice cum a putut plăti 11 milioane de lei unei firme care nu are licență pentru a putea practica salubrizarea.
Clotilde Armand (USR) ar fi responsabilă de fake news colosal
Conform declaraţiilor făcute de Clotilde Armand, compania de salubrizare din sectorul 1 din București a acceptat să reducă la jumătate prețul pe care îl solicită pentru serviciile aferente. Totuşi, jurnaliştii stiripesurse au menţionat faptul că tarifele reduse sunt făcute în contextul în care Romprest a acceptat şi o reducere a prestațiilor. Documentele publicate de sursa citată arată faptul că Armand oferă informaţii care pot fi văzute în lumina unui fake news.
„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial”, a scris primarul Sectorului 1 din Bucureşti pe Facebook.
Incă de la preluarea mandatului, mandat puternic contestat sub aspectul unor presupuse ilegalităţi la procesul de numărare a voturilor, Clotilde Armand a început un război cu firma de salubrizare Romprest. Cei din urmă au menţionat faptul că, odată cu întârzierea plăţilor, au ajuns în incapacitatea de a-și executa atribuțiilor. Așadar, locuitorii Bucureștiului au ajuns la capătul puterilor după ce au fost nevoiți să suporte munții de gunoaie din sectorul mai sus menționat.
Pentru că oamenii au început să fie nemulţumiţi, în spaţiul public a apărut şi o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Clotilde Armand.