Prima pagină » Sanatate » Bulionul îngrașă? Nutriționiștii au rezolvat această dilemă

Bulionul îngrașă? Nutriționiștii au rezolvat această dilemă

09 mart. 2021, 15:14,
în Sanatate

Multe femei care încep o cură de slăbire vor să știe care alimente îngrașă și care nu. Pe lista produselor care nu îngrașă intră bulionul, lucru mai puțin știut de cele acre încep lupta cu kilogramele. Astfel 100 de grame de bulion are doar 62 kilocalorii (calorii), reprezentând 3,10% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic și oferă 10% din cantitatea zilnică de vitamine A și C.

Foarte important de știut este însă că vorbim de bulionul „adevărat“ obținut acasă, din roșii și nu cel cumpărat din comerț. Primul este un aliment semifluid, obţinut prin fierberea roşiilor pasate. Sosul de bulion, în schimb, este un lichid de o anumită consistenţă care are în compoziţia sa substanţe de îngroşare de tipul gumă, adică guar sau xantan.

De aceea este recomandat să consumi bulion făcut de tine în casă și nu cel luat din comerț, unde pentru un preț poate mic nu primești ceea ce crezi tu de fapt.

Bulionul nu îngrașă: Dieta care face minuni

O dietă bazată pe bulion este mai sănătoasă decât multe altele deoarece are un conținut bogat de apă și fibre, e sărac în grăsimi saturate și calorii, și asigură parte din necesarul de vitamine A și C, vitamine din complexul B și vitamina E.

Nutriționiștii susțin că dieta cu bulion este și un inamic de temut al celulitei datorită cantității mari de antioxidanți, fiind foarte bun în menținerea frumuseții pielii și pentru întărirea sistemului imunitar.

În plus, bulionul reușește să elibereze mai bine licopenul, un antioxidant puternic ce este cunoscut ca fiind bun pentru sănătatea ochilor, a creierului, a inimii și a oaselor. În plus, este foarte bun pentru femei, acesta prevenind apariția cancerului uterin și a osteoporozei.

Beneficiile consumului de bulion

O lingură de bulion asigură 1 gram de fibre din doza zilnică recomandată. În plus, acesta ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la reglarea zahărului din sânge.

Consumul de bulion poate preveni hipertensiunea. Carotenoizii din bulion sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce oxidarea lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului rău. Astfel, se poate împiedica apariția blocajelor în vasele de sânge, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială.

Consumat alături de o mică cantitate de ulei de măsline, bulionul reduce arsurile solare sau eritemul. Astfel, bulionul și-a dovedit eficiența și la protejarea pielii împotriva expunerii la lumină ultravioletă.

În ceea ce privește riscurile, în cazul bulionului acestea aproape că nu există. Totuși, în cazuri foarte rare, consumul unor cantități foarte mari de bulion, bogat în licopen, a dus la o decolorare a pielii, cunoscută sub denumirea de licopenodermie.

Alegerea unui bulion din comerț, care este ambalat în cutii, s-ar putea produce o schimbare în compoziția acestuia, lucru cauzat de prezența de Bisfenol-A, o substanță chimică nocivă.

Ketchup, dușmanul „dulce“

Dacă bulionul îți adduce multe avantaje și este un aliat în lupta cu kilogramele, nu același lcuru se poate spune despre ketchup. Produs industrial, acesta conţine cantităţi foarte mici de bulion autentic.

În schimb, are foarte mulți aditivi alimentari: gume de îngroşare, coloranţi, aromatizanţi şi conservanţi. Ketchup-ul are multă sare şi zaharuri rafinate care stimulează apariţia cariilor şi a obezităţii.

Tocmai de aceea, ketchup-ul n ueste idnciat diabeticilor și persoanelor hypertensive sau cu afecţiuni cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`