Prima pagină » National » Vești bune! Bulgaria primește românii fără declarația pe propria răspundere privind COVID-19
Vești bune! Bulgaria primește românii fără declarația pe propria răspundere privind COVID-19

Vești bune! Bulgaria primește românii fără declarația pe propria răspundere privind COVID-19

30 iul. 2020, 19:00,
Bianca Rebegea, în National

Bulgaria primește românii fără declarația pe propria răspundere privind COVID-19. Dacă până acum, românii trebuiau să prezinte bulgarilor declarația pe propria răspundere prin care confirmau că au luat la cunoștință și își asumă riscurile privind COVID-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-COVID din Bulgaria, de astăzi au scăpat de acest impediment.

Nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii. Bulgaria primește românii fără declarația pe propria răspundere privind COVID-19

Bulgaria a formulat noi măsuri cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul său. Conform ordinului ministrului sănătății, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020 persoanele de cetățenie roână care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-COVID aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

Ministerul Afacerilor Externe arată că, în situația actuală, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetățenii care sosesc din România.

Chiar și așa, MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/.

Veste bună pentru turiştii romani. Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral

Conform unui comunicat remis de o agenţie romanescă de turism, Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral, de la 1 septembrie. Turiştii romani care merg în vacanţă în septembrie vor plăti chiar şi 25 de euro pentru o noapte de cazare.

Preţurile la pachetele turistice all inclusive pe litoralul din Bulgaria vor fi reduse până la jumătate faţă de nivelul actual, potrivit unui comunicat remis de o agenţie românească de turism. Totul se va aplica începând cu 1 septembrie, în majoritatea staţiunilor de pe litoralul bulgăresc. Conform agenţiei de turism IRI Travel, costul unei nopţi de cazare poate ajunge în septembrie la 25 de euro, în condiţiile în care acum preţurile sunt undeva în jurul sumei de 50 de euro pe noapte.

Bulgaria reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral

An de an litoralul din Bulgaria este foarte căutat de către turiştii romani. Pe lângă faptul că este foarte aproape de România, serviciile şi preţurile de aici sunt foarte avantajoase. Chiar dacă şi acum în plin sezon estival preţurile la cazare sunt avantajoase, turiştii care vor să meargă în vacanţă în luna septembrie vor avea motive de bucurie. O agenţie de turism din România a confirmat faptul că Bulgaria va reduce la jumătate preţurile pachetelor all inclusive pe litoral, de la 1 septembrie.

Astfel, în Albena, cazarea la un hotel de 3 stele cu varianta all inclusive costa în prezent 50 de euro pe noapte, iar de la 1 septembrie costul va scădea la 25 de euro, se menţionează în comunicatul agenţiei de turism IRI Travel.

Dacă vorbim de cazare la 4 stele all inclusive în Albena, în prezent costul este de 65 de euro, iar în extrasezon va ajunge la 30 de euro, conform sursei.

Hotelurile de 5 stele din Albena oferă în prezent cazare cu 85 de euro pe noapte de persoană, iar în extrasezon, aceasta va scădea la 60 de euro pe noapte.

Directorul general al IRI Travel, Lucian Badircea, considera că această strategie a hotelierilor din Bulgaria are legătură cu măsurile de precauţie impuse în Grecia faţă de turiştii romani.

„Faptul că Grecia îşi ia măsuri de precauţie care i-au făcut pe foarte mulţi romani să renunţe sau să reprogrameze vacanţele pe litoralul elen îi ‘obliga’ pe bulgari să facă tot posibilul pentru a-i atrage pe romani în binecunoscutele lor staţiuni. Astfel că, faţă de ofertele din plin sezon, când o cazare la all inclusive de 4 stele costa în medie 400 de euro, în extrasezon aceeaşi ofertă va ajunge la puţin peste 200 de euro”, a comentat directorul general al IRI Travel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *