Prima pagină » International » Bulgaria prelungește măsurile de izolare. De ce s-a luat această decizie
Bulgaria prelungește măsurile de izolare. De ce s-a luat această decizie

Bulgaria prelungește măsurile de izolare. De ce s-a luat această decizie

18 dec. 2020, 11:34,
BZI.ro, în International

Bulgaria prelungește măsurile de izolare în încercarea de a stopa pandemia de coronavirus. Aceste măsuri urmau să fie ridicate în perioada sărbătorilor, însă Guvernul bulgar a renunțat la această idee. Liceele, facultăţile, restaurantele şi cafenelele nu vor fi autorizate să mai primească public.

„Centrele comerciale, sălile de sport, cluburile de noapte, centrele de jocuri de noroc vor fi închise până la 31 ianuarie”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Kostadin Anghelov.

Bulgaria prelungește măsurile de izolare

Chiar dacă premierul bulgar Boiko Borisov a promis că restricțiile vor fi relaxate în timpul vacanței de iarnă, acesta s-a răzgândit din cauza numărului mare de decese înregistrate. Pe 1 decembrie Bulgaria a anuntat ca isi va inchide grantiele.

“Creşele, grădiniţele şi şcolile primar în prezent închise vor fi redeschide pe 4 ianuarie. Teatrele, muzeele, galeriile de artă şi cinematografele vor putea fi redeschise la 30% din capacitatea lor începând cu 1 ianuarie, a mai declarat Anghelov.

Bulgaria prelungește măsurile de izolare de sărbători

Chiar dacă Bulgaria a fost ferită de primul val de coronavirus, în aceasta toamnă sistemul de sănătate a fost saturat. Joi, ţara care numără mai puţin de 7 milioane de locuitori a înregistrat 186.246 de cazuri de infectare şi 6,196 de decese din cauza pandemiei.

Miercuri, rata mortalităţii pe 14 zile la 100.000 de locuitori a fost a doua cea mai mare din UE, potrivit unui bilanţ al AFP.
Bulgaria speră să poate opri pandemia prin campania de vaccinare în acelaşi timp cu alte ţări din UE din 27 decembrie.

Constanța va face Sărbătorile în carantină!

Bulgaria prelungește măsurile de izolare de sărbători, lucru care se va intampla si in Constanţa.

Prefectura Constanţa a anunţat vineri dimineaţă, 18 decembrie, că joi seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, în sistem electronic, prelungirea carantinei în municipiul Constanţa, iar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat ordinul. Măsura întră în vigoare vineri, de la ora 20 şi este valabilă timp de două săptămâni.

În noua hotărâre de prelungire a carantinei rămân valabile toate restricţiile care erau valabile şi până acum, iar cetăţenii pot călători în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării. Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa era joi, de 8,67.

Municipiul Constanţa a intrat în carantină pe 18 noiembrie, când rata incidenţei era de 9,11. În judeţul Constanţa alte 11 localităţi se mai află în carantină zonală.

De asemenea, judeţul Constanţa se află în topul cazurilor zilnice de infectări cu noul coronavirus, dar şi pe primele poziţii în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile.

„Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ.

Mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate! Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, a comunicat oficialul municipiul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *