Prima pagină » Actualitate » Bulgaria impune reguli mai aspre pentru români. Cere test PCR negativ chiar și celor vaccinați anti-COVID-19 sau trecuți prin boală
Bulgaria impune reguli mai aspre pentru români. Cere test PCR negativ chiar și celor vaccinați anti-COVID-19 sau trecuți prin boală

Bulgaria impune reguli mai aspre pentru români. Cere test PCR negativ chiar și celor vaccinați anti-COVID-19 sau trecuți prin boală

05 nov. 2021, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Republica Bulgară a luat decizia de a înăspri regulile privind intrarea românilor pe teritoriul bulgar. Aceștia vor cere test PCR negativ tuturor, indiferent dacă persoana este vaccinată sau a trecut în ultimele șase luni prin boală.

Autoritățile bulgare au luat această decizie, după ce România a intrat în zonă roșie. De asemenea, cei care nu sunt imunizați chiar dacă prezintă test PCR negativ trebuie să stea 10 zile în carantină.

Bulgaria cere test PCR negativ chiar și celor vaccinați. Care sunt excepţiile de la restricţiile impuse

Având în vedere faptul că România a intrat în zonă roșie, autoritățile bulgare au luat decizia ca toți românii care doresc să intre în Bulgaria, să prezinte un test PCR negativ. Această măsură este valabilă și pentru românii care sunt imunizați împotriva noului coronavirus sau care fac dovada că au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Mai mult decât atât, în cazul în care o persoană prezintă test negativ dar nu este vaccinată, va sta în carantină timp de 10 zile. Cu toate acestea, există și excepții, copiii până în 12 ani, șoferii de autocare care fac curse cu persoane în regim internațional, conducătorii de camion și piloții de avion nu se supun noilor restricții. În această categorie, intră și studenții străini care învață în Bulgaria,

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, prezintă comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

De asemenea, se mai exceptă de la reguli, cei care se află în tranzit, făcând dovada în acest fel.

Țările considerate puse în zona roșie, conform MAE

De asemenea, în comunicatul postat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) sunt specificate toată țările trecute în zona roșie, conform ultimelor decizii luate la nivel global.

Listă țări zona roșie

„Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Maldive, Brazilia, Africa de Sud, Botswana, Tanzania, Seychelles, Namibia, Zambia, Oman, Turkmenistan, Tadjikistan, Mongolia, Chile, Uruguay, Paraguay, Bolivia, Surinam, Panama, Costa Rica, Guatemala, Belize, El Salvador, Cuba, Republica Dominicană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Fiji, Georgia, Muntenegru, Santa Lucia, Saint Kitts și Nevis, Grenada, Serbia, Lituania, Barbados, Republica Singapore, Letonia, Estonia, Slovenia, Armenia, Brunei Darussalam, Croația, Slovacia, Ucraina, Moldova și România”, se mai arată în comunicat.

Certificatul verde obligatoriu în Bulgaria

În data de 29 august 2021, odată cu intrarea Bulgariei în zona galbenă, autoritățile au luat decizii privind măsurile de protecției. Printre cele mai importante se află impunerea certificatului digital european Covid-19 care dovedește vaccinarea sau trecerea prin boală. Aceste schimbări au fost adoptate atât pe plan intern cât și extern și au fost impuse începând cu data de 1 Septembrie 2021.

Noi măsuri restrictive adoptate de Spania. MAE avertizează românii care vor să călătorească

La finalul lunii octombrie 2021, Spania a luat decizia ca cei care vin din România în Spania, să fie testați în mod aleatoriu indiferent dacă au certificat verde. Astfel că, aproximativ 40% dintre pasagerii care vin cu avionul din România, chiar dacă prezintă certificat verde sau test PCR, vor fi testați la intrare în Spania.

România a fost inclusă ca în zona de risc începând cu luna septembrie, conform comunicatelor MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *