Prima pagină » Local » Bulevardul Nicolae Iorga, din Iași, intră în reparații. Iată când se vor desfășura lucrările

Bulevardul Nicolae Iorga, din Iași, intră în reparații. Iată când se vor desfășura lucrările

09 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Săptămâna aceasta, muncitorii de la Citadin vor efectua reparații la asfaltul de pe bulevardul Nicolae Iorga. Partea bună pentru șoferi este faptul că lucrările vor fi făcute pe timpul nopții

Bulevardul Iorga reprezintă o arteră importantă a municipiului Iași, zilnic, mii de mașini trec pe această stradă. Totuși, în special, din cauza traficului greu, asfaltul este denivelat, mai ales, în partea spre trotuar. Astfel, în această săptămână, echipele de la Citadin vor începe lucrările de reparații pe prima porțiune.

Se fac reparații la Bulevardul Nicolae Iorga

Primul tronson reparat va fi cel cuprins între intersecția cu șoseaua Național (de la Podul de Piatră) și intersecția cu Pasajul Galata. Având în vedere că este o zonă aglomerată, s-a optat pentru efectuarea lucrărilor pe timp de noapte. Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă următorul tronson, cel spre Gara Nicolina. Problema denivelărilor este prezentă, în special, pe străzile unde circulă mașinile de mare tonaj. Traficul rutier va fi închis pe primele două benzi, în intervalul orar 22:00 – 06:00. Străzile din oraș sunt extrem de afectate de traficul greu, iar acest lucru arată faptul că este tot mai necesară crearea unei șosele de centură în jurul orașului.

„În perioada 09 – 15 septembrie, între orele 22:00 – 06:00, circulaţia pe bulevardul Nicolae Iorga (tronsonul cuprins între intersecţia cu şoseaua Națională şi intersecţia cu Pasajul Galata) va fi restricționată. Măsura este necesară pentru că, în funcţie de condiţiile meteorologice, în această zonă, echipele S.C. CITADIN S.A. efectuează lucrări de refacere a carosabilului. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menţinerii tramei stradale, în bună stare de exploatare şi siguranţă a circulaţiei. În timpul lucrărilor, pe tronsonul respectiv, va fi asigurat accesul maşinilor de intervenţie a Ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, au transmis reprezentanții Citadin.

Citadin are mai multe șantiere deschise

În această perioadă, echipele de la Citadin lucrează, în mai multe zone din oraș, pe timpul zilei și pe timpul nopții. În urmă cu câteva săptămâni au fost finalizate și lucrările de pe strada Bucium, iar deși este o stradă, practic, nouă, deja au început să apară problemele. Astfel, compania trebuie să facă, din nou, reparații, la scurt timp.

„Echipele Citadin SA Iași execută lucrări de: demontare și montare borduri, pe strada Decebal nr. 38; reparații cu asfalt, pe strada Broscăriei, bulevardul Poitiers, Calea Galata nr. 10 – 12; ridicare cămine la cotă și refacere pavaj, pe strada Mitropolit Varlaam, strada Florilor; ridicare cămine la cotă, pe strada Arh. Ion Berindei nr. 60 și 70, strada Mitropolit Varlaam; reparații la Stadionul Municipal, Stadionul Tineretului, baza de producție; marcaje parcări pe bulevardul Alexandru cel Bun, aleea Decebal, șoseaua Națională. În cursul serii se vor executa: stații BUS, pe bulevardul Independenței, strada Anastasie Panu; marcaje logitudinale, pe Rond Podu Roș, strada Palat; marcaje transversale, pe strada Elena Doamna”, au mai precizat reprezentanții Citadin.

Reparațiile de pe bulevardul Nicolae Iorga vor continua, de-a lungul lunii septembrie, pe timpul nopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *