Prima pagină » Actualitate » Buletine de vot din Ungaria, găsite aruncate în Mureş. Oamenii legii au deschis o anchetă – FOTO, VIDEO

Buletine de vot din Ungaria, găsite aruncate în Mureş. Oamenii legii au deschis o anchetă – FOTO, VIDEO

01 apr. 2022, 08:48,
BZI.ro, în Actualitate

Joi, 31 martie 2022, a fost deschisă o anchetă de poliţiştii din judeţul Mureş, după ce sute de buletine de vot din Ungaria au fost găsite aruncate pe un câmp din zona localităţii Livezeni. Acestea au fost descoperite de trecători, printre resturi de moloz.

„La data de 31 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un teren viran de pe raza localităţii Livezeni, au fost găsite mai multe plicuri desigilate şi buletine de vot. Acestea au fost ridicate de către poliţişti, în vederea clarificării cu exactitate a situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Reamintim faptul că actele oficiale prin corespondenţă erau pentru alegerile parlamentare, din data de 3 aprilie.

Incident suspect descoperit în Mureș. Mai multe buletine de vot din Ungaria au fost găsite pe un câmp

După ce buletinele de vot, care erau destinate alegerilor parlamentare din Ungaria, au fost găsite aruncate alături de moloz, preşedintele UDMR Târgu Mureş, Kovacs Mihaly Levente, a menționat că situația ar putea fi o diversiune care a fost creată de opoziţia din țara vecină, care a cerut anularea voturilor din diaspora.

„Este evident că în această situaţie putem discuta despre o provocare care se îndreaptă împotriva votanţilor din afara graniţelor Ungariei. Practic această acţiune de provocare şi diversiune are în vedere doar să denigreze tot procesul de vot din afara Ungariei. Această diversiune îi este de folos doar candidatului opoziţiei fiindcă el deja a cerut anularea tuturor voturilor care se trimit din afara graniţelor. De asemenea, consider că este o acţiune premeditată şi extrem de bine gândită. Aspectul prin care este susținută această diversiune este că pe lângă buletinele de vot trebuie să existe şi o declaraţie pe propria răspundere care conţine datele alegătorului. Dacă acel document este completat eronat sau nu există, atunci toate buletinele de vot sunt invalide. Pe lângă buletinele de vot nu a fost descoperită nicio declaraţie pe propria răspundere. Astfel, acest lucru întăreşte suspiciunea că este o acţiune de provocare care are în vedere efectuarea unei diversiuni şi vrea să discrediteze tot procesul de vot şi să discrediteze votanţii din afara Ungariei”, a menționat Kovacs Mihaly Levente, președintele UDMR Tg. Mureș.

Mai mult decât atât, candidatul pentru funcția de premier al Ungariei și-a transmis punctul de vedere după ce a fost înștiințat de situație. Péter Márki-Zay a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care solicită anularea voturilor care se trimit prin corespondenţă, acuzând puterea că ar dori fraudarea alegerilor.

„De data aceasta au fost prinși: buletine de vot aruncate au fost descoperite într-o groapă de gunoi de lângă Târgu Mureş, în Transilvania. Eram conștient dintotdeauna că se vor frauda alegerile, dar în momentul de față, toată lumea poate observa ce fel de mijloace se utilizează. Se pare că şi în Transilvania tot mai mulţi indivizi sunt de părere că FIDESZ trebuie să plece. Iar ei sunt atât de îngroziţi de înfrângere, încât nu le este frică nici măcar de cea mai evidentă fraudă: au vrut literalmente să transforme în gunoi intenţia de vot. Dar de data aceasta nu va fi cu rezultat pozitiv. Vom merge până la capăt, juriştii noştri lucrează deja la paşii pe care îi vom urma, nu vom mai permite ca FIDESZ şi Orban să fraudeze aceste alegeri. Acasă nu pot face asta atât de evident – 20.000 de observatori ai opoziţiei garantează acest lucru”, a afirmat Péter Márki-Zay.

Vă precizăm că în timpul alegerilor locale din anul 2020 din România a fost înregistrat un scandal. Astfel, cazul sutelor de buletine de vot din Ungaria găsite aruncate în Mureș nu este un caz singular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *