Prima pagină » Local » Buletine de analiză Covid-19 false, descoperite la Iași! Documentele măsluite erau destinate ieșenilor care voiau să plece în Anglia (Exclusiv)
Buletine de analiză Covid-19 false, descoperite la Iași! Documentele măsluite erau destinate ieșenilor care voiau să plece în Anglia (Exclusiv)

Buletine de analiză Covid-19 false, descoperite la Iași! Documentele măsluite erau destinate ieșenilor care voiau să plece în Anglia (Exclusiv)

09 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

La Iași au fost descoperite recent buletine de analiză Covid-19 false. În urma incidentului, Bogdan Nicolae Caras a fost trimis în judecată. Acuzațiile aduse de anchetatori sunt cele de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și instigare la fals informatic în formă continuată

Recent, la Iași au fost descoperite buletine de analiză Covid-19 false. În urma incidentului, Bogdan Nicolae Caras a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Astfel, Bogdan Nicolae Caras a fost trimis în fața instanței, sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale) și instigare la fals informatic, în formă continuată (2 acte materiale).

Pe de altă parte, s-a dispus renunțarea la urmărire penală față de Ștefan C. pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale), și fals informatic, în formă continuată (2 acte materiale). Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal.

Buletine de analiză Covid-19 false, descoperite în Iași

Anchetatorii au afirmat că totul a ieșit la iveală în urmă cu câteva luni.

„Pe 24 iunie 2021, inculpatul B.N.C. l-a determinat pe inculpatul Ș.C. să falsifice 9 buletine de analize Covid 19 (diagnostic molecular RT-PCR). Pe 25 iunie 2021, l-a determinat pe inculpatul Ș.C. să falsifice 5 buletine de analize Covid 19 (diagnostic molecular RT-PCR), care purtau antetul unei firme specializate, furnizându-i în acest sens inculpatului datele de identificare ale pasagerilor care se deplasau cu microbuzul pe ruta Iaşi – Anglia, buletine pe care le-a pus la dispoziţia călătorilor, aceştia folosindu-le efectiv cu ocazia trecerii frontierei de stat”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Documentele măsluite erau destinate ieșenilor care voiau să plece în Anglia

Oamenii legii mai spun că, pe 24 şi 25 iunie 2021, Bogdan Nicolae Caras l-ar fi determinat pe Ștefan C. să acceseze un sistem informatic, prin intermediul căruia acesta din urmă ar fi falsificat 14 buletine de analiză Covid-19, cu antetul firmei Praxis, una dintre cele mai cunoscute laboratoare de pe piață (diagnostic molecular RT-PCR), folosind un program instalat pe computer.

„Ulterior, el a creat un subdomeniu online, unde a introdus, fără drept, prin intermediul reţelei de Internet, buletinele Covid false, conţinând date necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a facilita pasagerilor trecerea de punctele de frontieră în mod fraudulos, prin folosirea buletinelor Covid-19 false. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 21 octombrie 2021 s-a dispus față de inculpatul B.N.C. măsura reținerii pentru 24 de ore, dispunându-se ulterior faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, măsură preventivă sub care a fost trimis în judecată de către procuror. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a încheiat Dragoș Bordianu.

Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii în acest caz, în care au fost descoperite la Iași buletine de analiză Covid-19 false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *