Prima pagină » Local » Bugetul local pentru anul 2023 a fost adoptat! Deputatul Cosette Chichirău a vrut să facă scandal în cadrul ședinței ordinare. Cezar Baciu a stat cu emoții până a aflat sentința

Bugetul local pentru anul 2023 a fost adoptat! Deputatul Cosette Chichirău a vrut să facă scandal în cadrul ședinței ordinare. Cezar Baciu a stat cu emoții până a aflat sentința

19 ian. 2023, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER în Local

Ședința ordinară de ieri, 18 ianuarie 2023, în care a fost adoptat bugetul local pentru anul 2023 a fost una tensionată. Viceprimarul Cezar Baciu a stat cu sufletul la gură în așteptarea sentinței judecătorești, iar deputatul Cosette Chichirău a încercat iscarea unui scandal, acuzând partidele PMP și PNL că au furat votul ieșenilor

În cadrul ședinței ordinare de ieri, 18 ianuarie 2023, la care au participat toți consilierii locali a fost votat bugetul municipiului Iași pentru anul 2023. Acesta a fost adoptat cu 14 voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă” și cinci „abțineri”. În decursul celor cinci ore, 150 de amendamente au fost dezbătute și supuse la vot.

Consilierul PSD Teodor Bogdan Crucianu a solicitat, încă de la începutul ședinței, amânarea votului bugetului local. În tot acest timp, viceprimarul Cezar Baciu a stat cu emoții în așteptarea sentinței judecătorești prin care putea rămâne fără funcție.

„În primul rând, vreau să punctez că scopul meu nu a fost sa obțin un mandat de viceprimar, așa cum nici acum nu mi-am făcut un scop din a duce acest mandat la capăt. Acest lucru este doar un rezultat al faptului că acționez în conformitate cu legislația în vigoare și în conformitate cu jurământul depus”, a declarat Cezar Baciu.

Bugetul local pentru anul 2023 a fost adoptat

Bugetul local pentru anul 2023 a fost adoptat cu 14 voturi pozitive din partea consilierilor locali. Consilierii PSD au fost nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat ședința și susțin faptul că aceasta a fost programată mult prea repede.

„Am plecat cu un gust amar! Cei din PSD au asistat la un proces de propunere făcut pe repede înainte, făcut pe grabă de către primarul PNL-ist Mihai Chirica. Din 80 de proiecte au fost aprobate 17”, a transmis, pe pagina de Facebook, Bogdan Balanișcu, secretar de stat la Ministerul Mediului.

În cadrul ședinței au fost votate 150 de amendamente. Printre acestea se numără și amenajarea parcului pe terenul din strada Tabacului, nr. 1, unde se vor aloca 50.000 de lei, suma urmând a fi majorată ulterior. Amendamentul privind

„Serviciu la domiciliu pentru persoane vârstnice aflate în dificultate” a fost admis.

S-a votat și achiziționarea de instrumente muzicale pentru elevii din cadrul Colegiului „Octav Băncilă”, cu un buget de 100.000 de lei. Pentru proiectul privind construirea unui rastel de biciclete pentru fiecare școală din Iași s-a aprobat suplimentarea cu 100.000 de lei. Astfel, ședința ordinară a fost un succes, bugetul pentru anul 2023 fiind votat și aprobat.

Cosette Chichirău a încercat iscarea unui scandal în cadrul ședinței

Au fost momente tensionate în cadrul ședinței ordinare în care s-a votat bugetul local pentru anul 2023. Deputatul Cosette Chichirău a încercat iscarea unui scandal în plenul ședinței, acuzând partidele PMP și PNL de furt și susținând că ședința privind adoptarea bugetului local pentru anul 2023 a fost organizată în favoarea viceprimarului Cezar Baciu, sentința acestuia fiind așteptată în aceeași zi cu cea a votului.

„O grabă fenomenală de a aproba bugetul. Nu cred că cetățenii au avut posibilitatea să își spună părerea. Este pe repede înainte votarea bugetului. În ultimii aproape doi ani, deciziile s-au luat prin furt și înșelăciune. Ieșenii nu au votat pentru asta. De un an și jumătate ați furat votul ieșenilor. Este o luptă la democrație! Nu avem prezență la vot.

Astăzi avem termen în procesul cu domnul Baciu, tot astăzi, incredibilă coincidență, se votează bugetul. Vom solicita, în justiție, anularea tuturor deciziilor din Consiliul Local! PMP și PNL nu au obținut încrederea ieșenilor. Vorbesc de democrație! Democrația este solemnă în acest stat! Sunt dezamăgită că domnul Baciu a dispărut”, a declarat Cosette Chichirău.

Viceprimarul Iașului, Cezar Baciu, a replicat către Cosette Chichirău: „Dacă unii au înțeles sa respecte și să adopte o atitudine profesionistă, echilibrată și constructivă, au fost și alții care au înțeles să vină, sa facă teatru ieftin, mahala, și chiar să boicoteze sub orice formă votarea bugetului. Aceștia din urmă nu au înțeles nici măcar acum, că neadoptarea bugetului afectează în primul rând, și cel mai grav, Ieșenii! Inclusiv acei ieșeni, care i-au votat. Vreau să fac aici referire în mod special la colega mea de partid, doamna deputat USR Chichirău, care prin comportamentul deplasat, atitudinea necorespunzătoare unui parlamentar și afirmațiile defăimătoare și mizerabile, nu m-a jignit doar pe mine, ci a adus atingere solemnității acestei ședințe, tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, întregului executiv al primăriei prezent în cadrul ședinței și cel mai grav, a stârnit cu siguranță un sentiment de nemulțumire în rândul cetățenilor care au urmărit aceasta ședință. În încheiere vreau să precizez că a fost o zi reușită, cu realizări atât în plan profesional, și mă refer aici la adoptarea bugetului, cât și în plan personal, în sensul că în procesul pe care îl am, instanța de judecată mi-a oferit ocazia reală să mă apar și să îmi dovedesc faptul că excluderea mea din partid a fost abuzivă, nelegală și nestatutară”.

Pe de altă parte, Florin Briaur, președintele ședinței ordinare, a fost amuzat de încercarea deputatului Cosette Chichirău de a porni un scandal.

„Doamna deputat, cred că este greșit să ne faceți hoți și impostori chiar în Sala Mare a Primăriei”, a replicat Florin Briaur.

Viceprimarul Cezar Baciu a oferit un răspuns deputatului Cosette Chichirău.

„Sunteți membru USR, nu este partidul dumneavoastră. Îmi pare foarte rău pentru ce am auzit astăzi. Ați transformat bugetul Iașului în ceva rău, dar Iașul are nevoie de buget pentru a continua”, a replicat Cezar Baciu, viceprimarul Iașului.

În mijlocul întâlnirii, acesta a primit sentința judecătorilor. Astfel, viceprimarul Cezar Baciu rămâne pe funcție, după ce s-a încercat excluderea sa din USR.

Încercările lui Cosette Chichirău de a isca un scandal au eșuat. Astfel, ședința a continuat cu votarea amendamentelor. După 5 ore de discuții, consilierii locali au votat și aprobat bugetul local pentru anul 2023.

Comentarii
  • Un prieten apropiat

    Baciu Cezar Alex este Anal-Fabetul Iasului! Vanzator ambulant de ciorapi nu a fost in state sa promoveze Bacul…

  • Unchiul Vanea

    Dar de ce nu spuneti si de mega ineptiile doamnei deputat care a facut putin circ? Cum dreq sa anulezi toate hcl-urile de pana acum pe motiv de imoralitate? Dar traseismul politic e moral? E moral ca Timofciuc, Bodea si altii ca ei sar dintr-o barca in alta? Aaaaa…asta e virtute pura, nu?

  • Pentru Vanea

    Dar lasa-ma si cu panarama aia de avocat, Boz sau cu tovarasul lui Bostan. Doi recalcitranti si doi pupincuristi. Mai mari lingai ca astia eu nu am vazut. Erau cateii lui Bodea, acum sunt cateii lui Chirica. Cu panaramele astea de javre ordinare, nu poti sa faci nimic. Iar dresorul Chirica face ce vrea muschii lui cu ei. Si Cosette, da, este plecata rau cu sorcova. Stiai ca Baciu i-a tras-o la dodoasca ? Si inca cum. Asa l-a primit in USR. Dar oaia nu stia ca Baciu este omul lui Chirica infiltrat la ei in partid, in USR.

  • Ca de obicei căcăreală lgbtq-stă marca părinte 1 & părinte 2 –-apro cîți părinți o avea eșuați usr–-ha ha ha–-

  • bufonul de la ateneu!

    halal natiune!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *