Prima pagină » Local » Bugetul Iașului pe 2022 a fost aprobat! Scandal în ședința la care a venit primarul Mihai Chirica
Bugetul Iașului pe 2022 a fost aprobat! Scandal în ședința la care a venit primarul Mihai Chirica

Bugetul Iașului pe 2022 a fost aprobat! Scandal în ședința la care a venit primarul Mihai Chirica

12 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Bugetului Iașului, pe anul 2022, a fost adoptat cu majoritate de voturi a consilierilor locali din Palatul Roznovanu. După mai bine de 9 ore de discuții pe cele aproape 200 de amendamente, proiectul de buget a trecut cu votul celor din PNL și PMP, alături de cel al viceprimarului USR, Cezar Baciu. Scandalul la ședința Consiliului Local a fost însă la ordinea zilei

Proiectul de buget al Iașului pe anul 2022 a fost adoptat de plenul Consiliului Local Iași. Aleșii Iașului au dezbătut vreme de câteva ore proiectul de buget, la care au fost incluse circa 180 de amendamente ale consilierilor. Din totalul amendamentelor, au fost avizate doar o parte. Proiectele PSD și cele ale USR nu au avut trecere, așa cum și-au dorit consilierii celor două partide. Doar o parte din amendamentele acestora au primit girul Consiliului Local al municipiului Iași.  La ședință a ajuns și primarul Mihai Chirica, la câteva minute după ce instanța i-a admis contestația la controlul judiciar impus de Direcția Națională Anticorupție.

Bugetul Iașului pe 2022 a fost aprobat

Proiectul de buget a prevăzut venituri de 1,3 miliarde de lei și cheltuieli de 1,4 miliarde de lei. Ședința de buget a stârnit însă dispute printre consilierii locali, din cauza unor amendamente ale celor din PSD sau USR. Din cele peste 180 de amendamente, au fost avizate circa jumătate dintre acestea. Un calcul simplu arată că amendamentele PNL și PMP au vizat alocarea a 2.040.000 de lei din bugetul Iașului pentru diferite proiecte. Din cele 94 de amendamente depuse de USR au fost aprobate proiecte de 4.345.000 de lei. Și amendamentele PSD au vizat alocarea câtorva milioane de lei.

Dispute pe amendamentele de la bugetul Iașului

O parte a consilierilor locali s-au arătat, însă, nemulțumiți de cum au decurs discuțiile pe proiectul de buget. Aleșii PSD și cei ai USR au repetat scenariul de anul trecut, când nu au dorit să voteze pentru bugetul Iașului, deși au avut parte de amendamente aprobate.

Consilierii locali de la cele două partide s-au arătat și de această dată nemulțumiți de cum a fost făcut bugetul orașului pe anul în curs. Astfel, PSD a preferat să se abțină de la vot, iar cei de la USR au preferat să voteze împotrivă.

Primarul Mihai Chirica s-a întors în primărie

La ședința extraordinară a venit și primarul Mihai Chirica. Ieri, 11 februarie 2022, i-a fost ridicat controlul judiciar impus de Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar de urbanism. În aceste condiții, primarul Mihai Chirica s-a întors în primărie și a venit la ședința Consiliului Local al municipiului Iași.

”A fost nevoie și de acest exercițiu, fără niciun fel de patimă, fără niciun fel de comentarii pe lângă. Am venit să susțin bugetul Iașului”, a spus primarul Iașului în momentul în care a intrat în sala de ședințe.

Proiectul privind bugetul Iașului pe anul 2022 va fi completat cu amendamentele adoptate la ședința extraordinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *