Prima pagină » Local » Bugetul Iașului 2021 a fost respins a doua oară! Un nou circ în Consiliul Local. „Au votat împotriva propriilor amendamente”
Bugetul Iașului 2021 a fost respins a doua oară! Un nou circ în Consiliul Local.

Bugetul Iașului 2021 a fost respins a doua oară! Un nou circ în Consiliul Local. „Au votat împotriva propriilor amendamente”

11 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Bugetul Iașului pe anul 2021 a fost din nou respins la vot într-o ședință maraton de aproape 5 ore a Consiliului Local. Aleșii USR-PLUS s-au abținut de la vot, în timp ce grupul PSD nu se afla în sala de ședințe. Votul consilierilor PNL și PMP nu a fost suficient pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată, astfel încât în aceste zile va fi convocată o nouă ședință. Decizia a stârnit un nou scandal printre reprezentanții partidelor ieșene

Scandal uriaș în plenul Consiliului Local al municipiului Iași. Propunerea de buget pe anul 2021 nu a trecut nici după ședința care a avut loc ieri, 10 mai 2021. Scenariul a fost identic cu cel din 22 aprilie 2021, când propunerea de buget a fost respinsă după o ședință maraton de 8 ore. De această dată au fost citite alte 40 de amendamente peste cele 120 discutate în ședința anterioară. Cu toate acestea, consilierii USR-PLUS au preferat și de această dată să se abțină de la vot, în timp ce aleșii PSD au ieșit din sala de ședințe. În aceste condiții, cele 13 voturi ale PNL și PMP nu au fost suficiente pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată.

Circ politic pe bugetul Iașului pe 2021

Cei de la USR-PLUS și-au condiționat votul pe bugetul Iașului pe introducerea în proiect a mai multor amendamente. O parte a acestor propuneri au fost incluse în proiectul de buget, în timp ce alte amendamente au picat la vot. Cu toate acestea, USR-PLUS s-a abținut și de această dată de la votul pe bugetul Iașului. Cum nici aleșii PSD nu și-au exprimat votul, situația a fost cât se poate de clară. Consilierii locali se vor reuni, din nou, miercuri, 12 aprilie 2021, cu începere de la ora 15:00, pentru a discuta proiectul de buget pe anul 2021. Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de gestul celor de la USR-PLUS.

„Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru, o nouă zi în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor și nevoilor ieșenilor. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul orașului nostru, în mod irațional și iresponsabil, cu ipocrizie și cinism, din motive exclusiv politice și într-un dispreț absolut față de nevoile acestui oraș”, a spus primarul Mihai Chirica. La ședința anterioară, deputatul USR-PLUS Cosette Chichirău a fost în sala de plen pentru a-i determina pe consilierii săi să nu voteze bugetul.

Reacția primarului Mihai Chirica după respingerea bugetului

Primarul Iașului a menționat și faptul că situația din oraș este una dramatică și că respingerea propunerii la bugetul Iașului 2021 are consecințe asupra salariilor profesorilor și a angajaților municipalității.

„Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste. Atrag atenția asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaților din învățământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajați din sectorul public. Din păcate, numeroasele mele apeluri publice și ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului orașului. Au folosit chiar și metode neortodoxe. Atrag atenția și asupra cinismului unora dintre cei care își fac imagine pe spatele ieșenilor. În timp ce se lăudau pe rețele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci și împotriva propriilor amendamente”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *