Prima pagină » Local » Bugetele societăților de la Primăria Iași pe 2022, discutate la CL! Ședință cu scântei la Palatul ”Roznovanu”
Bugetele societăților de la Primăria Iași pe 2022, discutate la CL! Ședință cu scântei la Palatul ”Roznovanu”

Bugetele societăților de la Primăria Iași pe 2022, discutate la CL! Ședință cu scântei la Palatul ”Roznovanu”

23 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Bugetele societăților de la Primăria Iași pe 2022 vor fi discutate la ședința de Consiliu Local de la finalul acestei luni. În calcul intră societățile subordonate municipalității și care și-au făcut proiectele de buget pe anul în curs

Consiliul Local (CL) Iași va dezbate câteva zeci de proiecte de hotârâre la ședința ordinară a Instituției, ce va avea loc în data de 28 februarie 2022. Consilierii locali vor discuta la ședința de Consiliu unele proiecte de hotârâre privind repartizarea excedentului bugetar din 2021, dar și rectificarea bugetului orașului pe anul 2022. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței vor apărea și proiecte ce țin de bugetele societăților aflate în subordina Primăriei Municipiului Iași.

Bugetele societăților de la Primăria Iași pe 2022, discutate de consilierii locali

Consilierii vor dezbate propunerile de buget ale societăților gestionate de municipalitate. Este vorba de bugetele Companiei de Transport Public, de la Servicii Publice SA, Termo-Service SA, Citadin SA, Salubris SA, Ecopiața SA, dar și de Tehnopolis SA. Toate acestea sunt societăți aflate în gestiunea municipalității ieșene ce și-au întocmit prevederile bugetare după avizarea proiectului de buget al Primăriei. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor apărea și alte proiecte de hotărâre. Propunerea de buget pe anul în curs cuprinde circa 380 de milioane de euro. Investițiile din acest an sunt însă destul de puține în comparație cu alte orașe din țară.

Noi proiecte în ședința de CL Iași

Consilierii locali vor mai discuta și despre stadiul realizării măsurilor din planul de gestionare al calității aerului din Municipiul Iași. De asemenea, consilierii locali vor mai discuta și despre modernizarea centrului de imagistică de la Spitalul Clinic ”Parhon” din Municipiul Iași. Aleșii Iașului vor mai dezbate un proiect privind avizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea depoului de tramvaie din cartierul Dacia.

În CL se va mai discuta și despre nominalizarea reprezentanților forului deliberativ în consiliile de administrație de la școli și licee. Primăria va cere CL și aprobarea regulamentului pentru funcționarea Biroului Versanți. Consilierii vor discuta și despre acordarea titlului de cetățean de onoare scriitorului Constantin Parascan.

Discuții despre terenuri la Consiliul Local

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local vor mai apărea și unele proiecte privind concesionarea unor terenuri. Este vorba de un teren de 25 mp din zona Silvestru și a unui teren din strada Mihail Sturdza. De asemenea, consilierii locali vor mai discuta și despre avizarea unor planuri urbanistice zonale din Municipiul Iași. Totodată, consilierii locali vor mai discuta și despre acordarea unor locuințe, de tip ANL, în baza solicitărilor depuse de ieșeni. Consilierii locali vor mai discuta și alte proiecte de hotărâre la ședința din 28 februarie 2022. Bugetele societăților din subordinea Primăriei Iași au stârnit dispute aprinse în ultimii ani în cadrul ședințelor de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *