Prima pagină » Actualitate » Bugetarii carea lucrează aici vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie
Bugetarii carea lucrează aici vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie

Bugetarii carea lucrează aici vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie

31 oct. 2024, 15:06,
în Actualitate

Veste bună pentru bugetarii care lucrează în aparatul de specialitate al Primarului și în serviciile publice din subordinea Consiliului Local Sibiu care vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie 2024. Asta în contextul în care a existat o solicitare în acest sens făcută de Sindicatul salariaților.

Nu sunt singurii bugetari norocoși. Vă aducem aminte faptul că Prefectura Gorj ia în considerare acordarea de spor pentru câmpul electromagnetic. Sporul nu este cel mai ciudat care există la bugetari. Au fost cazuri în care norocoșii au încasat sporuri uriașe pentru muncă în condiții vătămătoare (angajații de la Consiliul Județean Vaslui) sau spor pentru praf – spor de 2.000 de lei încasat de un șef de la instituția Avocatului Poporului.

Bugetarii carea lucrează aici vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie

După creșterea salariului minim pe economie, Consiliul Local din Sibiu a decis să majoreze salariile de bază pentru funcționarii publici și angajații contractuali din Primărie și serviciile aflate în subordinea acesteia. Decizia, care vizează instituția unde Klaus Iohannis și-a început cariera politică, a fost luată atât pentru a răspunde cerințelor sindicatului angajaților, cât și pentru a alinia salariile la noul minim brut pe economie, stabilit la 3.700 de lei de la 1 iulie 2024.

Consiliul Local a aprobat astfel o majorare de 12,12% pentru salariile majorității angajaților, cu excepția posturilor de secretar general și administrator public, unde creșterea va fi de 5,10%.

Serviciul de Management și Integritate Resurse Umane a realizat o analiză ce a arătat că existau diferențe semnificative între salariile angajaților din administrația locală și cele oferite în alte instituții publice, fapt ce a determinat migrarea personalului către locuri de muncă mai bine plătite. De asemenea, dificultățile în recrutarea personalului calificat din cauza pachetelor salariale necompetitive au fost un alt motiv pentru această schimbare, iar prin ajustarea propusă se dorește atragerea unui personal mai bine pregătit. Totodată, legislația prevede asigurarea unui tratament egal pentru toți angajații, ținând cont de vechime și responsabilitățile deținute.

Salarii uriașe în aparatul bugetar din România

Aparatul bugetar din România este unul supradimensionat și oferă salarii uriașe. Nu vorbim despre angajații din MAI, MApN, de profesori sau medici, ci de bugetarii angajați în special în aparatul bugetar local. Cu toate că guvernanții au promis că odată cu digitalizarea vor reduce din personal, realitatea este una dură. În ultimii ani

Conform datelor obținute de Profit.ro, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adăugat 8.840 de posturi în aparatul bugetar de la începutul mandatului său, ceea ce reprezintă o medie lunară de 804 noi angajări.

Numărul angajaților din sectorul public a crescut constant în ultimii zece ani, fiind acum cu 113.000 mai mare decât în 2014, când totaliza 1,18 milioane.

Norocoși sunt și angajații din cadrul BNR pentru că au salarii extrem de mari. Banca Națională a României are în prezent peste 2.000 de angajați. În ultimii zece ani, BNR și-a dublat cheltuielile de personal, ajungând la 500 milioane lei, iar numărul angajaților a crescut cu 12%, atingând 2.095 în 2023. În schimb, băncile comerciale au înregistrat o scădere de 12% a personalului, numărul angajaților scăzând sub 51.500. În pofida faptului că România traversează un context economic dificil cu scumpiri de produse și servicii, există bugetari care sunt norocoși și vor avea salarii majorate cu 12,12% de la 1 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`