Iată un deşert pe care oricine îl poate face. Nu trebuie să ai cine ştie ce cunoştinţe culinare. Ai nevoie de un cozonac mai vechi sau de câteva felii de pâine întărite. Nu uita de stafide. Aceasta este, de fapt, budincă din resturi de cozonac.
Ingrediente:
- 1 pâine sau un cozonac vechi de câteva zile
- 500 ml lapte
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 2 linguri unt topit
- 100 g stafide
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare budincă din resturi de cozonac:
Prima dată încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pui cozonacul sau pâinea într-o tavă de copt. Aşezi feliile una lângă alta. bate bine ouăle cu zahăr. Auga laptele şi untul topit. După ce ai omogenizat, pune vanilia, praful de sare şi scorţişoară. Amestecă bine în castron, până se omogenizează totul. Taorna mixul peste feliile din tava. Presara apoi stafidele. Lasă tava deoparte pentru circa 10-15 minute. Apoi bag-o în cuptor, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când totul se rumeneşte.
Cine doreşte, poate servi aceasta budincă de cozonac cu îngheţată de vanilie.