Prima pagină » Culinar » Budincă de paste cu brânză. O delicatesă culinară, exact ca în copilărie

Budincă de paste cu brânză. O delicatesă culinară, exact ca în copilărie

27 iun. 2024, 11:40,
BZI.ro, în Culinar

Budinca de paste cu brânză este un preparat simplu de făcut, iar ingredientele sunt unele clasice, ușor de procurat. Timpul de preparare este scurt, iar gustul este deosebit, fiind un desert care amintește de copilărie și poate fi consumat, la fel de bine, rece sau cald.

Rețeta de budincă de paste cu brânză

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 450g macaroane, 350g brânză telemea, 150g zahăr, 4 ouă, 100ml lapte, zahăr vanilat, 50g unt, 2 lingurițe sare pentru fiert macaroanele.

Timpul de preparare este de 50 de minute, iar din gramajele pe care le avem, vor ieși 6 porții.

Primul pas este de a pregăti macaroanele. Puneți o oală de apă cu puțină sare la fiert. Macaroanele se adaugă când apa începe să clocotească, după care se mai țin la fiert aproximativ 7 minute.

În același timp, puteți pregăti o tavă pentru cuptor. Tava o ungeți cu puțin unt și o lăsați deoparte. Cuptorul trebuie încins la 190 de grade Celsius. După puteți să radeți brânza telemea cu o răzătoare la ochiurile mari.

Ouăle vor fi bătute într-un castron împreună cu zahărul vanilat, după care se adaugă laptele. Totul trebuie amestecat până se obține o compoziție omogenă.

După cele 7 minute în care au fiert macaroanele, le puteți scurge de apă. Jumătate din cantitatea de macaroane le puneți în tavă, peste care presărați jumătate din cantitatea de brânză și jumătate din cantitatea de zahăr.

Repetați procesul, punând peste cealaltă jumătate de macaroane, împreună cu restul de brânză și de zahăr. Apoi, deasupra, turnați în fir subțire compoziția de ou și lapte.

Din loc în loc puneți bucățele de unt, puneți tava în cuptorul încins și lăsați pentru 35-40 de minute, până ce budinca este rumenă la suprafață. Ultimul pas este de a o lăsa la răcorit la temperatura camerei. Aceasta poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Se poate servi caldă sau rece, simplă, pudrată cu zahăr vanilat, cu iaurt sau smântână, cu înghețată de vanilie, frișcă gem sau dulceață, după preferințe.

Sortimente de budinci inedite

Budinca poate fi preparată în diferite moduri, din diverse ingrediente. Gătită cu ajutorul ingredientelor de origine animală precum lapte și ouă, aceasta este un preparat faimos în toată lumea. Iată alte câteva idei de budinci preparate din ingrediente la îndemâna oricui, pe care le mai puteți încerca.

Budinca de chia este un preparat gustos, popular mai ales în rândul veganilor. Preparat exotic, se poate face în stilul băuturii Piña colada astfel: trebuie să lași la frigider semințe de chiar amestecate cu lapte vegetal și de cocos, fulgi de nucă de cocos, sirop de agave și puțină esență de vanilie. La blender trebuie să faci un piure de ananas care completează compoziția din frigider.

Un alt tip de budincă extrem de versatil este budinca de orez. Budinca clasică din orez poate fi obținută din orez brun, lapte de orez, stafide și puțină scorțișoară sau miere pentru gust. Caracterul versatil îl dă faptul că putem alege ce tip de orez dorim în această rețetă.

O altă rețetă inedită de budincă este cea de lime. Îți trebuie doar puțină zeamă de lime, două fructe de avocado, lapte și cremă de cocos, poți obține un preparat aerat, răcoros, cu un gust puțin acrișor. Se prepară ușor, în doar 10 minute.

Rețetele de acest timp sunt numeroase, însă rețeta de budincă de paste cu brânză este una pentru toate gusturile, ce nu poate deveni niciodată învechită. Opțional, o puteți asezona cu stafide sau coajă de lămâie sau portocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024