Prima pagină » Culinar » Budincă de orez cu mere, un desert ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă o budincă delicioasă

Budincă de orez cu mere, un desert ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă o budincă delicioasă

17 feb. 2022, 10:39,
BZI.ro, în Culinar

Un deliciu culinar apreciat de toți este gustoasa budincă de orez cu mere, un desert ca pe vremea bunicii. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un preparat gustos și aromat care ne va aminti de copilărie. Iată cum să pregătești acasă o budincă delicioasă.

Cea mai gustoasă budincă de orez cu mere ca pe vremea bunicii

Budinca de orez cu mere este preferata tuturor datorită gustului aromat care amintește de copilărie. Acest desert este ușor de preparat acasă, iar dacă ținem cont de rețeta tradițională a bunicii, ne vom bucura de o budincă delicioasă.

Budinca de orez este recomandată și persoanelor care sunt la dietă sau care doresc să se mențină în formă. Orezul conține puține calorii și este extrem de hrănitor, având numeroase beneficii. Din acest motiv, unii optează pentru dieta cu orez, hrișcă și grâu sau pregătesc un mucilagiu de orez care ajută la tratarea unor afecțiuni digestive la copii.

Preparatele din orez sunt recomandate de nutriționiști pentru a avea un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Benefice sunt și alimentele fără gluten, care ne feresc de diferite boli ale intestinului.

Orezul poate fi folosit ca ingredient nu doar în prepararea unor deserturi delicioase, ci și în pregătirea unor aperitive sau a unor supe gustoase și sănătoase. De exemplu, supa de roșii cu orez este o mâncare dietetică ideală pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus.

Budinca de orez cu mere este pe gustul tuturor, fiind un desert aromat și de neuitat pentru cei de la masă. Pentru a pregăti acasă o budincă după rețeta bunicii, avem nevoie de câteva ingrediente simple și de un plus de imaginație. Cei mici preferă și savuroasa tartă cu mere caramelizate, extrem de pufoasă și gustoasă.

Rețeta simplă pentru o budincă delicioasă și aromată

Gustoasa budincă de orez cu mere se face foarte ușor acasă, iar la final ne vom bucura de un desert ca în vremea copilăriei. Pentru a face o budincă delicioasă avem nevoie de 100 g de orez, 500 ml lapte, 100 g de zahăr, 50 g unt, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, 3 mere, 3 linguri de esență de rom și puțină scorțișoară pisată.

Mai întâi se spală bine orezul, apoi se pune într-o oală la fiert până ce boabele capătă o textură moale. Când orezul este fiert, se scurge apa apoi se adaugă laptele fierbinte. Se fierbe orezul cu lapte și se amestecă continuu pentru a nu se lipi.

Când laptele a mai scăzut, iar orezul este moale, se ia de pe foc și se lasă la răcit. După aceea, se adaugă zahărul, coaja de lămâie, merele date prin răzătoare, esența de rom și untul. Se amestecă bine, apoi se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor timp de 15 minute.

La final vom obține o budincă cu orez și mere extrem de gustoasă și aromată. Deasupra se ornează cu pulbere de scorțișoară, care va oferi acestui desert un aspect deosebit și un plus de savoare. Esența de rom poate fi înlocuită cu cea de vanilie, iar în loc de răzătură de lămâie se poate folosi coajă rasă de portocală. Mai mult, putem adăuga în compoziție și câteva stafide pentru un gust inedit.

Delicioasa budincă de orez cu mere este un desert aromat care ne amintește de vremea copilăriei. Ușor de pregătit acasă, acest deliciu culinar este preferatul tuturor celor de la masă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024