Orez cu lapte! Sună bine, nu-i aşa? Ce zici dacă ai reinventa această reţetă din copilăria noastră? Astăzi m-am gândit să-ţi propun o budincă de orez cremoasa, cu scorţişoară şi vanilie. Se face la cuptor, de data aceasta, şi are un gust foarte bun.
Reţeta este o opţiune ideală şi pentru zilele când ai vrea să-ţi faci un deşert, dar nu ştii ce anume ori nu ai timp mult la dispoziţie. Cu numai câteva ingrediente poţi prepara ceva bun-bun. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.
Ingrediente:
- 250 g orez alb
- 120 g zahăr
- circa 850 ml lapte gras
- 50 g unt topit
- 150 g smântână
- 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie
- scorţişoară
Mod de preparare:
Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 155 de grade Celsius. Apoi orezul trebuie spălat în mai multe ape, până când lichidul devine limpede (nu se mai albeşte).
Foloseşte o tavă yenna. Unge tava cu nişte unt topit. Pune în ea orezul spălat şi scurs bine înainte, zahărul, smântâna, după care toarnă laptele. Adaugă esenţa de vanilie. Amestecă uşor, folosind o spatulă, şi presara scorţişoară.
Acoperă tava cu folie de aluminiu şi bag-o în cuptor, pe raftul din mijloc. După aproximativ 45-50 de minute îndepărtează folia de aluminiu. Baga tava înapoi, de data aceasta pentru doar 30 de minute. Dacă încă nu e rumena budincă de orez cremoasa, ţine-o 60 de minute în cuptor.