Prima pagină » Titlurile zilei » Bucurie pentru unii, chin pentru ceilalți! Locuitorii de pe o stradă din Iași se plâng de focurile de artificii de la nunțile organizate „La Castel”: „Este o lipsă totală de respect pentru cei din jur”

Bucurie pentru unii, chin pentru ceilalți! Locuitorii de pe o stradă din Iași se plâng de focurile de artificii de la nunțile organizate „La Castel”: „Este o lipsă totală de respect pentru cei din jur”

02 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Ceea ce pentru unii este un prilej de bucurie, pentru locuitorii de pe strada Pădurea Breazu se pare că este un adevărat chin, deoarece sunt deranjați de focurile de artificii organizate la nunțile ce au loc la complexul „La Castel”

Focurile de artificii de la nunțile organizate „La Castel” îi terorizează pe locuitorii din zonă

Igor Rotaru

Igor Rotaru susține că toți vecinii săi de pe strada Pădurea Breazu sunt terorizați de focurile de artificii care au loc la nunțile de la complexul „La Castel”

Igor Rotaru susține că toți vecinii săi de pe strada Pădurea Breazu sunt terorizați de focurile de artificii care au loc la nunțile de la complexul „La Castel”. Bărbatul susține că dacă în alți ani, în întreg sezonul estival se organizau 2-3 focuri de artificii, în acest an, weekend de weekend se dau artificii de mai multe ori.

„Noi locuim în Breazu, pe strada Pădurea Breazu, lângă pădurea care vine de la Castel. Ei au construit acum trei ani un cort de evenimente, pe lângă restaurant, iar în ultimii trei ani, cam în fiecare weekend este gălăgie, muzică tare. Și în anii trecuți existau focuri de artificii, însă doar de câteva ori pe vară. Sezonul acesta este un trend, iar în fiecare weekend se dau artificii. Se organizează nunți și se dau artificii de 2-3 ori pe weekend, la 11-12 noaptea. Problema este că aceste focuri de artificii durează mult, uneori și 7, 8 minute, chiar 10 minute. Toată strada se plânge de această situație, mai ales că e cald și dormim cu ferestrele deschise, ca să intre aer și este foarte deranjant. După fiecare foc de artificii este o larmă totală, câinii, dar și animalele din pădure se sperie, deoarece cortul este situat la doar 50 metri de pădure. De exemplu, în acest weekend am avut focuri de artificii prelungite, care țin până la 10 minute, sâmbătă (29 iunie) la ora 00 și duminică (30 iunie) la ora 23. Odată cu bubuiturile artificiilor pornește și o larmă a câinilor și a animalelor din pădurea care desparte satul Breazu de Restaurantul La Castel”, a explicat Igor Rotaru, unul dintre locuitorii străzii Pădurea Breazu.

Constantin Rădeanu: „Artificiile nu se dau de pe proprietatea noastră”

Locuitorii din apropierea complexului „La Castel” sunt deranjați de muzica care, spun ei, încetează abia spre dimineață.

„Nu doar focurile de artificii sunt o problemă. În fiecare seară de weekend, muzica tare răsună până pe la 3-4 dimineața. Este o lipsă totală de respect pentru cei din jur. De câte ori am sunat la 112, am fost sunați de un polițist care ne-a spus că restaurantul are autorizație pentru artificii. Este revoltător că autoritățile publice care ar trebui să ne protejeze (IPJ Iași – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe. Periculoase, precum și Primăria Iași), autorizează această tulburare a liniștii publice weekend de weekend. Dacă veți analiza legislația, veți găsi o restricție privind folosirea articolelor pirotehnice: g) la o distanţă mai mică de 500 m de păduri. Această prevedere demonstrează abuzul IPJ Iași și Primăria Iași care dau aviz celor de la Restaurantul La Castel. Cortul lor de evenimente se află la 50 de m de Pădurea Breazu”, a adăugat Igor Rotaru.

Constantin Rădeanu, patronul complexului „La Castel”, a explicat că focurile de artificii nu sunt organizate de pe cuprinsul proprietății sale.

„Artificiile nu se dau de pe proprietatea noastră, deoarece corturile noastre sunt amplasate în apropiere de pădure, iar în astfel de cazuri trebuie respectată o anumită distanță. De asta nu putem controla situația, în contracte încheiate se specifică că nu se pot organiza focuri de artificii de pe proprietatea noastră.  Mirii contractează firmele care organizează focurile de artificii, sau le fac aceste surprize nașii, părinții, după ce obțin autorizații. Oricum nu se dau multe artificii”, a declarat Constantin Rădeanu, patronul complexului „La Castel”.

Comentarii
  • Corupția nu protejează.

  • În oraș nu, în pădure nu, pe deal nu, atunci unde se mai pot da artificii? Peste tot în lume se dau artificii la nunți dar la noi ”se sperie animalele din pădure și fac larmă”. Adevărul e că pădurea Breazu este plină de căprioare și urși mai sensibili.

  • a durat putin pana a aparut primul taran cu glume de autobaza, gen „urși mai sensibili”. frățioru, tu ai înțeles care e problema din articol? pe lângă bătaia de joc există un impact major asupra faunei.

  • Igor, aveai nevoie de publicitate de ți-ai pus poza la ziar? Te plictisești?

  • Si Fratelli a reinceput show-ul din fiecare vara. Vineri noapte nu a dormit nimeni in cartier din cauza muzicii la nivel ridicat.

  • Carmen Radeanu

    Costeleeeee, da banii imprumutati de la Onofrei!!!!! Golanule, ai luat bani si acuma uiti sa-i inapoiezi!!!!!

  • Dl Radeanu minte, cum adica nu poti controla situatia? Pai spui clar si ferm la incheierea contractelor ca in zona nu se organizeaza focuri de artificii si apoi nasii, mirii isi cauta alta locatie. Dar indiferent de rautatile de mai sus, cei ce dau aceste autorizatii, ca nu le dau ei localului ci doar nasilor sau mirilor ori socrilor,asa cum spune dl Radeanu, de ce nu respecta ei legea? Problema cu zgomotul de la muzica tine de Mediu,ei trebuie deranjati zi si noapte ca de asta sunt platiti, dar celelalte?????? Ma intreb ce face IPJ, Primaria, Silvicul?

  • da cand ati cumparat case/apartamente acolo nu ati vazut ca este un restaurant acolo?! ce credeti ca se intampla la un restaurant care are si terease pe afara, si cort de nunti etc?

  • Lapusneanu Marcel

    Cand toti smecherii din Iasi, incepand de la infractori si terminand la clasicii bugetari unsi cu toate alifiile isi fac chermezele la restaurantul Castel, nu va suparati, dar nici o institutie nu comenteaza in fata lui. O mana se spala mereu pe alta. Asa este si cu ala cu piscina EOS. De ani intregi. Mai ales acum cand va fi primar. Banu’ vorbeste puilor.

  • Nu esti un bombardier veritabil pana nu ai focuri de artificii, spumant cu roaba si dans pe masa.

  • Bibicu Costel are nevoie de un control ORL…

  • de fapt restaurantul se cheamă La Costel…hihihi :):):):)

  • Bre IGOR, ia mai dute tu la Moldova!!!!!!!!!!!! Te-ai pripasit pe aici si faci mofturi? Lasati oamenii sa se distreze, la nunta voastra sau la petrecerile voastre invitatii stau cu casti in urechi? Nu ati avut arificii la petreceri? In weekend puneti-va un film si 10 minute nu patiti nimic. Va doare de animalele din padure, zau asa. Sunt acelea pe care le-ati abamdonat voi? Numai limite impuneti,ar trebui sa incepeti cu voi, stresatilor si stresantilor!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *