Bucurie pentru elevii ieșeni! Cine va primi tichetele sociale în valoare de 500 lei pentru rechizite în anul școlar 2022-2023

22 sept. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Cei care se califică anul acesta școlar pentru a primi ajutor vor primi cardurile în luna octombrie, urmând ca în noiembrie să fie trimiși banii, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Atât elevii, cât și preșcolarii din Iași vor primi tichete în valoare de 500 de lei pentru rechizite în anul școlar 2022-2023 până la finalul lunii septembrie, conform purtătorului de cuvânt al ISJ Iași

Prin programul Național „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” peste 97.000 de beneficiari care au deja aceste carduri pentru tichetele educaționale au primit marți, 20 septembrie câte 500 de lei prin care se pot cumpăra rechizite necesare activității școlare, ghiozdane sau alte instrumente necesare, cât și îmbrăcămintea de care au nevoie copiii. Tichetele sunt disponibile pe un card și nu se pot cumpăra tablete și nici telefoane cu acestea.

 Antonina Bliort in platou emisiune

Antonia Bliorț afirmă că procesul de creditare a tichetelor sociale care vor ajunge la elevii/ preșcolarii a început

Copiii defavorizați din Iași vor primi tichete sociale

copil care scrie cu un fix pe un caiet si langa el are un penar

„Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic” este o măsură ce stabilește o măsură suplimentară pentru prevenirea abandonului școlar

Conform OUG133/2020, programul național „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic” este o măsură ce stabilește o măsură suplimentară pentru prevenirea abandonului școlar. Se mai dorește o îmbunătățire a condițiilor de frecventare a școlilor și a grădinițelor de către copiii care nu au această posibilitate.

„Conform datelor pe care le avem în acest moment, a început procesul de creditare a tichetelor sociale care vor ajunge la elevii / preșcolarii eligibili pentru programul «Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați» și care au deja un card emis. Până la finalul acestei luni, copiii aflați în această situație vor primi tichetul social“, prezintă Antonia Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

Legea nr. 126/2002 stabilește că pot beneficia de acest sprijin elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).

rechizite scolare

Cei 500 de lei primiți prin programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” vor putea fi folosiți pentru cumpărarea rechizitelor și hainelor pentru școală

Sute de mii de preșcolari și elevi se vor bucura de 500 lei pentru rechizite în anul școlar 2022-2023

 copii intorsi cu spatele care au ghiozdane in spate

Părinții elevilor defavorizați primesc 500 lei doar dacă îndeplinesc anumite condiții

Cei 500 de lei primiți prin programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, vor putea fi folosiți pentru cumpărarea rechizitelor și hainelor pentru școală. Părinții elevilor defavorizați primesc acești bani doar dacă îndeplinesc anumite condiții. Motivul pentru care suma a întârziat să apară a fost nevoia aprobării de la Comisia Europeană pentru că au fost mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut.

„În acest nou an școlar, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, precizează ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

În total, suma alocată este de peste 150 de milioane de lei. Banii pentru anul școlar trecut, 2021-2022, au fost virați în luna aprilie a acestui an, cu 3 luni înainte de închiderea anului școlar.

Astfel, 500 lei pentru rechizite în anul școlar 2022-2023 sunt folositori oricărui elev pentru se bucura de rechizite și vestimentație în activitatea școlară din acest an.

Comentarii
  • Buna ziua eu am depus actele la scoala pt cei 500 de lei la fata cea mare dar pt gradinita NU SE DAU 500 LEI PT GRĂDINIȚĂ EU PERSONAL AM FOST LA PRIMARIE SI A TREBUIT SA DEPUN PT ALOCATIA DE SUSTINERE A FAMILIEI CA SA BENEFICIEZ DE TICHETUL DE 100 LEI LUNAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *