Prima pagină » Local » Bucuria copilăriei îi este umbrită de multiplele probleme medicale! Alessia Popovici are nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini visul de a merge singură!

Bucuria copilăriei îi este umbrită de multiplele probleme medicale! Alessia Popovici are nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini visul de a merge singură!

31 dec. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Alessia Ştefania Popovici are doar 7 ani, dar, în ciuda vârstei fragede, a avut de trecut printr-o multitudine de încercări. La vârsta de 7 luni, fetița a fost diagnosticată cu tromboză venoasă cerebrală, urmând ca, în 2017, Maria să afle că fiica sa suferă și de epilepsie focală legată de localizare

Astfel, Alessia are o întârziere psihică moderată, vârsta sa mentală fiind de 4-5 ani. Deși urmează un program de recuperare medicală, din cauza crizelor epileptice cărora le face tot mai greu față, Alessia încă nu poate să meargă singură. Maria îşi doreşte doar ca fiica să se poată bucura de o copilărie ceva mai uşoară, însă nu poate face faţă cheltuielilor generate de recuperarea și investigațiile de care are nevoie Alessia, de aceea apelează la spirjinul ieşenilor.

o imagine cu Alessia

La vârsta de 7 luni, fetița a fost diagnosticată cu tromboză venoasă cerebrală, urmând ca în 2017, Maria să afle că fiica sa suferă și de epilepsie focală legată de localizare

Maria Popovici: „Totul în jurul nostru s-a transformat într-un coșmar și parcă nu mai reușim să ne trezim din el”

o imagine cu Alessia

Din veniturile sale modeste, Maria abia își poate permite cheltuielile zilnice, darămite costurile legate de recuperarea micuței sale

Maria Popovici își crește singură fiica și duce o luptă continuă, sperând că micuța se va putea recupera, va putea merge singură și că, într-o bună zi, toate aceste probleme medicale vor fi doar o amintire neplăcută. Din veniturile sale modeste, Maria abia își poate permite cheltuielile zilnice, darămite costurile legate de recuperarea micuței sale.

„Am învățat alături de fetița mea să lupt și să continui să sper că ea va putea merge precum orice alt copil de vârstă ei și că se va bucura de copilăria pe care o merită din plin, pentru că cineva acolo sus o iubește foarte mult. La vârsta de 7 luni, Alessia a suferit un accident vascular hemoragic, în urma căruia a fost diagnosticată cu tromboză venoasă cerebrală, parapareză spastică, trombofilie, retard neuromotor și epilepsie simptomatică.

Din acel moment, totul în jurul nostru s-a transformat într-un coșmar și parcă nu mai reușim să ne trezim din el. De atunci mergem constant la recuperare, controale și alte investigații. Salariul meu de asistent personal este de 1.600 de lei, iar cu această sumă nu putem face față tuturor cheltuielilor”, a precizat Maria Popovici.

o imagine cu Alessia

Maria își dorește ca Alessia să beneficieze de investigații suplimentare la Spitalul Pediatric Bambino Gesù din Italia

Alessia Popovici are nevoie de ajutor pentru a putea merge singură!

o imagine cu Alessia

Persoanele care doresc să o ajute pe Alessia Popovici să reușească să meargă singură pot dona în contul RO95BRDE240SV94068662400, titular cont Maria Popovici

La ultimul control medical efectuat înainte de Crăciun la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București, medicul curant al Alessiei, dr. Cristina Motoescu, i-a dat Mariei o veste tristă. Din cauza multiplelor crize, recuperarea fetei regresează foarte mult. De aceea, Maria își dorește ca Alessia să beneficieze de investigații suplimentare la Spitalul Pediatric Bambino Gesù din Italia.

„Ca mamă singură am făcut tot ce mi-a stat în putere să o ajut, dar acum am nevoie de voi toți pentru a-i îndeplini visul de a merge singură. Avem nevoie de suma de 10.000 de euro pentru terapiile zilnice de care are nevoie Alessia, dar și pentru tratamente, orteze, corset și ghetuțe ortopedice.

De asemenea, această sumă acoperă investigațiile la Spitalul Pediatric Bambino Gesù din Italia, unde am dori să mergem de urgenţă după sărbători. Ajutați-mi fetiţa să facă primii pași singură. Dorinţa mea cea mai mare este ca ea să aibă o copilărie un pic mai ușoară”, a precizat Maria, mama Alessiei.

Persoanele care doresc să o ajute pe Alessia Popovici să reușească să meargă singură pot dona în contul RO95BRDE240SV94068662400. Titular cont: Maria Popovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024