Prima pagină » Actualitate » Bucureștiul a intrat în scenariul roşu al infectărilor cu COVID-19. Locuitorilor le trebuie certificatul verde
Bucureștiul a intrat în scenariul roşu al infectărilor cu COVID-19. Locuitorilor le trebuie certificatul verde

Bucureștiul a intrat în scenariul roşu al infectărilor cu COVID-19. Locuitorilor le trebuie certificatul verde

22 sept. 2021, 10:27,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente, rata de infectare în București a ajuns la 3.3 la mia de locuitori. Așadar, locuitorilor Capitalei le vor trebuie, pentru a intra în restaurante, certificat verde de vaccinare împotriva COVID-19.

Alături de București se mai află în scenariul roşu şi județe precum Timiș, Ilfov sau Satu Mare, iar situaţia locurilor la Terapie Intensivă este una dificilă.

Bucureștiul a intrat în scenariul roşu al infectărilor cu COVID-19

Așadar, aşa cum au preconizat specialiştii, Bucureștiul intră în această zi în scenariul roșu al infectărilor cu COVID-19. Cei care doresc să intre în restaurante sau baruri trebuie să prezinte certificatul verde de vaccinare.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste șase ani.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Cercetătorii au avertizat asupra faptului că Bucureștiul va intra în scenariul roșu

Pe de altă parte, în urmă cu doar o zi, cercetătorul Octavian Jurma a declarat faptul că Bucureștiul va intra în scenariul roșu în această săptămână:

„Bucureștiul va intra, săptămâna aceasta, în scenariul roșu. Timișoara a intrat deja, deci mai toate marile centre universitare vor intra în scenariul roșu. În cinci săptămâni, numerele au crescut de zece ori. În următoarele două săptămâni va începe suspendarea școlilor.

E posibil să ajungem la un vârf de, în medie, 1.500 de cazuri pe zi, asta înseamnă undeva la 40.000 de internări în spitale, undeva în a doua parte a lunii octombrie.

Noi culegem acum ce am semănat în vară și am semănat relaxarea, am renunțat la orice măsură de protecție și de prevenție. Ce este foarte important, măsurile de prevenție aveau rolul de a menține acea stare verde”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma la Antena 3.

În schimb, la nivel de țară, mai sunt doar 16 locuri libere la Terapie Intensivă. Managerul Institutului Marius Nasta spunea faptul că unitatea medicală este ocupată în proporție de 100% de bolnavii de COVID-19. De altfel, șefa Institutului a declarat că se va mări capacitatea de internări a persoanelor care s-au infectat cu COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *