Prima pagină » Radio » Actualitate » Bucătăreasa Gina Bradea recunoaște cum a slăbit 18 kilograme în 8 luni: „Ani buni mi-a fost jenă să ies din casă”

Bucătăreasa Gina Bradea recunoaște cum a slăbit 18 kilograme în 8 luni: „Ani buni mi-a fost jenă să ies din casă”

03 iul. 2023, 09:18,
în Radio

Bucătăreasa Gina Bradea a povestit recent cum a slăbit 18 kilograme în 8 luni, trecând astfel printr-o transformare radicală. Gospodina este una dintre cele mai urmărite în mediul online, o mulțime de persoane fiind inspirate de rețetele ei. Acum, Gina Bradea a mărturisit că ajunsese să cântărească pese 100 de kilograme și descoperise că suferă de o afecțiune foarte serioasă.

Gina Bradea este una dintre cele mai îndrăgite gospodine din mediul online, aceasta împărtășind mereu rețete delicioase pe conturile de socializare. Utilizatorii au observat că, în ultimul an, a slăbit destul de mult și s-au întrebat cum a reușit să dea jos kilogramele în plus. Gina Bradea a mărturist că a început să ia proporții, atunci când s-a instalat menopauza, și s-a îngrășat 35 de kilograme. După ce a suferit de o operație de histeroctomie, din cauza unor chisturi la ovare, medicii au diagnosticat-o cu ficat gras, motiv pentru care a trebuit să se interneze în spital.

Bucătăreasa Gina Bradea, despre cum a slăbit 18 kilograme în 8 luni

Gina Bradea a povestit pe Facebook experiențele neplăcute prin care a trecut, în ceea ce privește problemele de sănătate, și care au împiedicat-o să dea jos kilogramele în plus acumulate după ce a intrat la menopauză.

„Cred că aţi observat că în ultimele luni am slăbit foarte bine. Doamnelor, urmează o poveste mai lungă, dar vă rog s-o citiţi. Eu mă îngrăşasem rău în Italia, când am intrat la menopauza. Am luat în plus vreo 35 de kg, eram disperată, nu ştiam ce să mai fac. Niciodată nu am fost o mâncăcioasă, iar alcool oricum beau foarte rar… Ani buni îmi era jena să ies din casă, eu, cea care fusesem o femeie cochetă şi slabă, mă transformasem într-un elefant de 105 kg. Abia mă mişcam, nu-mi găseam haine şi încălţăminte, nu mă puteam apleca… Mi-a fost cumplit de greu.

Şi cu cine am discutat, medici, toţi mi-au spus să reduc mâncarea. Am ţinut jurnal alimentar, le-am arătat ce mănânc şi mi-au spus că mint. M-am supărat atunci pe nişte prieteni medici, am ţinut tot felul de diete care mă făceau să slăbesc 1-2 kg şi apoi puneam înapoi dublu… Am ţinut Dukan şi m-am constipat de am plâns o săptămână. Am ţinut dieta cu varză şi am leşinat pe stradă. Am încercat dieta alcalină, am citit Studiul China, am încercat dieta Rina şi muuuulte altele. Multe diete recomandau să mănânc mai mult decât mănânc eu de obicei… Am un raft întreg în bibliotecă cu cărţi despre diete de tot felul. Degeaba.

Nu mănânc decât rareori dulce sau pâine şi nu gătesc cu prăjeli. Probabil o dată pe lună facem şniţele sau peste prăjit şi atunci mănânc puţin, pentru că ştiu că mi-e rău. Ah, am şi o fiere nesimţită, care face urât la grăsimi, castraveţi, roşii… Am făcut acum vreo 2 luni o criză de colecist de-am crezut că mor, nu alta, aşa de puternică a fost! Mâncasem un ou fiert (de ţară), o roşie mică şi o bucăţică de castravete. De atunci n-am mai pus gura pe castraveţi şi roşii, iar ouă fierte n-am mâncat nici de Paşti”, a povestit Gina Bradea pe pagina ei de Facebook.

Cum și-a descoperit Gina Bradea problemele de sănătate

Gina Bradea a descoperit, în urma unei consultații, după o operație de histeroctomie, că are ficatul mărit. Bicătăreasa s-a internat pentru tratament, iar când a revenit din spital și-a dat seama că metabolismul ei se reglase și a început în sfârșit să slăbească cu o alimentație echilibrată.

„Anul trecut, în septembrie, ştiţi că m-am operat de histerectomie totală. La analize am aflat cu surprindere că am ficatul mărit (gras), glicemia mărită, am tensiune. În viaţa mea nu am avut eu aşa ceva! Asta e post-Covid sau post vaccin, nu ştiu, dar cert este că exact în perioada asta s-a întâmplat.

De la ce să am eu ficatul gras dacă eu nu mănânc grăsimi în neştire, nu consum alcool nici măcar 1 l pe an în total? Ei, după operaţie a început să mi se regleze metabolismul! Cât am stat în spital, am fost aproape tot timpul în perfuzii, nu am mâncat mai nimic – nici nu puteam, nu reuşeam să înghit decât pâine prăjită şi kefir. Îmi făceau doamnele de la bucătărie, dimineaţa, câte 3 felii de pâine prăjită, mai uscată, şi asta mâncam toată ziua, plus un bidon de 500 ml de kefir. Nu puteam mai mult, aveam şi perfuziile.

Când am ajuns acasă, aveam cu 2,6 kg mai puţin, după 3 săptămâni. Deci nu slăbisem mult. Dar eram umflata toată de la perfuzii şi încet-încet am eliminat apa, am început să mănânc mâncare gătită, mi-am făcut un regim al meu. Şi am slăbit în total aproape 18 kg. Asta în 8 luni. Dar am ţinut legătura în permanentă cu prietenele mele, medici.

Da, am avut 102 kg când am plecat la operaţie, eram imensă! Acum am 84 kg – încă este mult, dar nu mă las şi încet-încet o să mai dau jos. Să fiu realistă, nu ştiu dacă voi mai ajunge sub 70 kg cum am fost, dar măcar să fiu sub 80 şi voi fi mulţumită”, a mai declarat Gina Bradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *