Prima pagină » Sanatate » Bubițe roșii pe corp. Ce factori cauzatori sunt de vină
Bubițe roșii pe corp. Ce factori cauzatori sunt de vină

Bubițe roșii pe corp. Ce factori cauzatori sunt de vină

16 nov. 2023, 13:10,
în Sanatate

Cu siguranță, apartitia unor bubițe roșii pe piele poate fi o experiență confuză și frustrantă. Într-adevăr, variabilitatea condițiilor care pot genera aceste umflături poate face dificilă auto-diagnosticarea, subliniind importanța consultării unui dermatolog certificat. Autodiagnosticarea și tratamentele fără consultarea specialiștilor pot agrava problema, iar expertiza medicală este esențială în astfel de situații.

Cauze bubițe roșii pe corp

Există o serie de condiții care pot determina apariția petelor roșii pe piele, variind de la viruși precum varicela, roseola, rubeola, pojar și a cincea boală (boala obrajilor pălmuiți), la factori de stres care pot provoca urticarie. În ciuda similarității în aspect al petelor roșii, fiecare dintre aceste condiții are caracteristici distinctive care pot ajuta la diferențierea lor.

Varicela, de exemplu, începe cu vezicule umplute cu lichid, care debutează sub formă de erupție roșie și mâncărime pe față, spate și piept, extinzându-se ulterior în alte zone ale corpului. Roseola infantum începe cu o febră ridicată, urmată de o erupție roz-palidă în zone precum stomacul și pieptul, care se estompează în aproximativ 24 de ore. Rubeola, sau pojarul german, începe ca o erupție pe față, extinzându-se apoi în alte regiuni ale corpului și persistând doar aproximativ 3 zile. Pojarul, în contrast, se caracterizează printr-o erupție inițială în jurul urechilor și gurii, care evoluează de la pete roșii plate la pete albe deasupra celor roșii existente.

Boala obrajilor pălmuiți se manifestă inițial printr-o erupție roșie pe obraji, urmată de o erupție ușor roz, asemănătoare dantelei, pe piept și brațe. Stresul, de asemenea, poate fi un factor des întâlnit în apariția petelor roșii sau a urticariei. Aceasta din urmă poate să apară oriunde pe corp, variind în dimensiune de la o zgârietură mică până la dimensiunea unei farfurii și având o durată de până la 6 săptămâni. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că există situații în care apariția unei pete roșii ar trebui să determine contactarea de urgență a unui cadru medical. Acestea includ situații în care erupția afectează ochii, curge sau formează vezicule, prezintă pete albastre, roșii sau mov în zona afectată, sau este însoțită de febră, amețeli, dificultăți de respirație, gât rigid sau vărsături.

Medicamente si tratamente la domiciliu

Tratarea petelor roșii de pe piele necesită o abordare personalizată în funcție de cauza lor. Primul pas esențial este să consulți un dermatolog pentru un examen al pielii, care va facilita identificarea precisă a cauzei și va permite implementarea unui plan de tratament corespunzător. În multe cazuri, tratamentele la domiciliu pot ajuta la ameliorarea simptomelor, inclusiv evitarea supraîncălzirii, protejarea pielii de soare și utilizarea de săpunuri și loțiuni fără parfum.

Medicamentele precum antihistaminicele pot fi prescrise pentru a reduce mâncărimea și disconfortul, în timp ce corticosteroizii și cremele de barieră a pielii sunt utilizate pentru a controla mâncărimea, a reduce roșeața și a repara bariera pielii. În funcție de cauza specifică a petelor roșii, pot fi necesare antibiotice, prednison sau imunosupresoare.

În concluzie, gestionarea bubițelor roșii de pe piele implică o abordare atentă și individualizată, subliniind importanța consultării unui specialist în dermatologie pentru o evaluare adecvată și un plan de tratament corespunzător.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Mesajul lui Vladimir Putin în miez de noapte după trei ani de război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a anunțat că....
observatornews.ro
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Marea plăcere a românilor, interzisă. Se dau amenzi grele
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Copilul de doi ani al lui Ganea i-a cerut părintelui său să meargă la mănăstire. Evenimente tulburătoare în spital
Playtech.ro
Testul rutier la care greșesc aproape 99% dintre șoferi. Care este ordinea corectă de trecere prin intersecție?
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Halep și-a deschis un nou hotel în Mamaia Nord. Prețul EXTREM de MIC cerut pe o noapte. Oricine poate sta aici!
redactia.ro
Momente romantice între George Simion și soția sa la prima dezbatere prezidențială. Cei doi au oferit imaginile serii
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`