Prima pagină » Sanatate » Bubițe roșii în zona genitală la bărbați. Din ce cauză apar și cum se tratează?

Bubițe roșii în zona genitală la bărbați. Din ce cauză apar și cum se tratează?

02 sept. 2022, 10:15,
în Sanatate

Bubițele roșii pot apărea în zona genitală atât la femei, cât și la bărbați. Iată care este cea mai frecventă cauză a acestora și cum se tratează.

Molluscum Contagiosum este una dintre afecțiunile cu transmitere sexuală, mai puțin luată în seamă decât cele cunoscute, și care poate determina apariția unor simptome extrem de neplăcute. Printre acestea se numără bubițele roșii, care sunt localizate în zona genitală și care pot fi cu ușurință confundate cu o iritație produsă de foliculii piloși.

Molluscum Contagiosum reprezintă o infecție virală, a cărei apariție este generată de virusul Molluscipox, care poate fi de patru tipuri, și anume: MCV-1, MCV-2, MCV-3 ȘI MCV-4. Iată care este cel mai des întâlnit.

bubițe în zona genitală la bărbați

Molluscum Contagiosum este una dintre afecțiunile cu transmitere sexuală mai puțin luată în seamă decât cele cunoscute și care poate determina apariția unor simptome extrem de neplăcute.

Bubițe roșii în zona genitală la bărbați. De ce apar?

De regulă, adulții iau contact cu infecția de tipul MCV-2 prin contact sexual. Astfel, își fac apariția bubițele roșii în regiunea anală, interfesieră, în interiorul coapselor și în jurul organelor genitale. Boala poate să afecteze și copiii care merg în bazine de înot sau prin simpla atingere cu alte persoane infectate.

În privința adulților, boala nu se transmite doar prin contact sexual, ci printr-un simplu contact fizic. În acestă situație, nici utilizarea prezervativului nu garantează că nu vă veți infecta. Important de precizat este că primul simpton nu apare la scurt timp de la contactul sexual, ci în două săptămâni sau chiar mai mult.

Molluscum Contagiosum se manifestă prin pustule care prezintă o colecție de lichid gros, albicios. Aceste bubițe pot avea diferite dimensiuni: cât gămălia unui ac sau cât o boabă de piper. La palpare sunt dure, fiind adesea confundate cu coșurile sau cu iritațiile apărute la nivelul foliculilor piloși.

bubițe în zona genitală la bărbați

Molluscum Contagiosum se manifestă prin pustule care prezintă o colecție de lichid gros, albicios.

Cum se tratează Molluscum Contagiosum?

Dacă aveți un sistem imunitar puternic, infecția virală dispare de la sine. Însă, dacă vorbim despre un număr mare de bubițe, care s-au răspândit pe o suprafață mai mare de pe corp, este cazul să luați legătura cu un medic. Acesta vă va recomanda medicamente imunostimulatoare și antivirale sau va recurge la curățarea pustulelor, pentru a nu mai fi contagioase. De asemenea, medicul vă poate propune electrocauterizarea.

Esențial în tratarea acestei afecțiuni și în prevenirea răspândirii virusului pe suprafețe învecinate este să nu vă scărpinați și să nu spargeți pustulele. Dacă zona este acaparată de mâncărimi și iritații, încercați să spălați ușor zona cu alcool și să evitați să o atingeți.

Tototdată, este recomandat să vă abțineți de contact sexual o perioadă, până când bubițele roșii dispar. Boala ar trebui să treacă de la sine în aproximativ două luni, în special dacă respectați măsurile de igienă. În schimb, dacă ignorați sfaturile medicului, vă puteți confrunta cu Molluscum Contagiosum chiar și un an.

bubițe în zona genitală la bărbați

Esențial în tratarea acestei afecțiuni și în prevenirea răspândirii virusului pe suprafețe învecinate este să nu vă scărpinați și să nu spargeți pustulele.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Schimbare majoră la locuințe. Ce se întâmplă din iunie în România
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`