Prima pagină » Sanatate » Bube pe limbă în spate poze. Cele mai frecvente tipuri de leziuni

Bube pe limbă în spate poze. Cele mai frecvente tipuri de leziuni

18 apr. 2022, 11:55,
în Sanatate

Fiecare dintre noi s-a întâlnit cu bube pe limbă în spate exact ca în poze cel puțin o dată în viață. Aceste bube neplăcute pot apărea aproape oriunde în cavitatea bucală. Atât pe obraji, limbă, cât și pe gingii.

Leziunile pe membrana mucoasă din gură pot apărea din mai multe motive. Una dintre ele este scăderea imunității umane. Inhibarea proprietăților protectoare ale organismului poate fi asociată cu schimbări sezoniere, situații stresante acute, suprasolicitare emoțională prelungită, precum și disfuncționalități ale sistemului endocrin. Uneori, bubele pe limbă pot apărea din cauza unor boli sistemice, cum ar fi, de exemplu, tuberculoza și sifilisul. Cu suprimarea imunității este asociată apariția stomatitei și a rănilor herpetice.

femeie care ridica limba in sus din cauza bubelor pe limba

Stomatita aftoasă nu este o infecție, de aceea nu se transmite prin sărut

Bube pe limbă în spate poze. Din ce cauză apar acestea

Stomatita aftoasă este unul dintre cele mai frecvente tipuri de leziuni ale mucoasei bucale. Albă sau galbenă în centru și roșu de-a lungul marginilor rănilor de la 3 la 10 mm. Aceste bube pe limbă sunt numite științific afte, pot apărea pe limbă, în interiorul obrajilor, gurii și la baza gingiilor. De asemenea, gura începe să devină extrem de uscată. De regulă, ele provoacă dureri moderate și se vindecă în 7-10 zile. Dar există și afte mai mari, care dor foarte mult, acestea se vindecă mai mult timp și necesită o atenție și un tratament mai atent.

Stomatita aftoasă nu este o infecție, de aceea nu se transmite prin sărut. Ce nu se poate spune despre stomatita herpetică. Aceasta este cauzată de un virus și, prin urmare, este extrem de contagioasă. Spre deosebire de aftoasă, stomatita herpetică nu se manifestă prin răni, ci prin vezicule dureroase care se revarsă pe mucoasa bucală. Aceste vizicule pot fi tratate cu ghimbir.

femeie cu limba scoasa afara si gura cascata care sufera de bube pe limba

Leziunile pe membrana mucoasă din gură pot apărea din mai multe motive

Un alt motiv pentru apariția rănilor este trauma la nivelul mucoasei bucale, în urma căreia infecția intră în rană. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă dacă o persoană, de exemplu, își mușcă unghiile sau are obiceiul de a mușca vârful unui stilou sau creion. În pericol sunt și iubitorii de semințe și a periuțelor de dinți dure.

Trebuie să știi că este o concepție greșită că, cu cât peria este mai dură, cu atât dinții vor fi mai curați. Deloc, dar rănirea gingiilor și provocarea inflamației este foarte reală. Ulcerele cauzate de microtraumatisme apar de obicei la nivelul limbii si gingiilor, adică în acele locuri in care exista contact cu agresorul din exterior.

Cum să tratezi „bubițele” de pe mucoasă. Remedii eficiente pentru a scăpa de disconfort

Apariția rănilor în gură nu este un motiv de panică, dar nici nu trebuie să lași totul la voia întâmplării. În cazul în care bubițele tale de sub limbă sunt exact ca și în poze trebuie să aplici imediat un tratament. Dacă rănile sunt mici și nu provoacă prea multă îngrijorare, atunci nu necesită tratament special. Acestea vor dispărea în 1-2 săptămâni.

Acasă, îți poți clăti gura cu un decoct de mușețel, care are un efect antiseptic ușor. Acest decoct este extrem de eficient și în cazul papiloamelor. Trebuie amintit că utilizarea excesivă a antisepticelor poate provoca arsuri la nivelul mucoasei bucale. Este cu siguranță imposibil să „completezi” cu clorhexidină sau să îți clătești gura cu peroxid de hidrogen.

medic care trage de limba unei femei care sufera de bube pe limba

Aceste bube pe limbă sunt numite științific afte, pot apărea pe limbă, în interiorul obrajilor, gurii și la baza gingiilor

Alternativ, poți utiliza clătiri profilactice antiseptice. Medicamentele ar trebui să fie utilizate într-un mod rațional și totuși sub control. Este necesar să consulți un stomatolog dacă nu există nicio ameliorare în decurs de o săptămână, dacă rănile sunt mari, foarte dureroase sau însoțite de febră. De asemenea, atunci când apar aceste simptome grave este recomandat să administrezi un antibiotic pentru abces dentar.

Până la refacere și tratarea acestor bube pe limbă în spate după poze trebuie să uiți de alimentele picante, acide, care conțin amidon și cele aspre. Este mai bine să renunți la guma de mestecat și să nu te speli pe dinți cu perii dure. Dacă rănile în gură apar periodic, merită să te gândești la alegerea corectă a produselor de igienă. De asemenea, nu uita de întărirea sistemului imunitar, a cărui stare este strâns legată de starea sistemului nostru nervos. Pe fondul stresului și tensiunii, pot apărea nu numai ulcere, ci și sângerări ale gingiilor.

femeie care tine un deget pe buza de jos si arata ca sufera de bube in gura

Uneori, bubele pe limbă pot apărea din cauza unor boli sistemice, cum ar fi, de exemplu, tuberculoza și sifilisul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *