Prima pagină » Culinar » Bruschete cu somon. Un aperitiv gustos și sănătos

Bruschete cu somon. Un aperitiv gustos și sănătos

16 ian. 2024, 08:00,
în Culinar

Dacă vrem să facem rapid un preparat sățios, delicios și aromat, ideale sunt niște bruschete cu somon. Acestea sunt savuroase și pot fi gătite după rețete diferite. Putem pregăti niște bruschete cu somon și avocado, cu somon și roșii sau cu somon și cremă de brânză. Iată câteva rețete pentru un aperitiv gustos și sănătos.

Bruschete cu somon

La micul dejun putem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, copioasă și sănătoasă. Ideale sunt niște bruschete cu somon cu avvocado. Acestea au o textură fină, cremoasă și gata de făcut cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Bruschetele cu somon merg de minune la prima masă a zilei, dar pot fi gătite și ca aperitiv la orice masă și la orice ocazie. Niște platouri festive cu bruschete îi vor cuceri pe musafiri. La micul dejun, pe lângă delicioasele bruschete putem face și o omletă cu ciuperci. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Pentru iubitorii de preparate sănătoase, putem recurge la rețetele cu avocado. Acestea sunt sățioase, gustoase și dietetice, fiind recomandate și celor care vor să scape de kilogramele în plus. Preparatele culinare cu avocado sunt diverse, savuroase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Bruschetele cu somon sunt ideale la micul dejun, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Rețete care te vor ajuta să obții adevărate delicii culinare

Pentru niște bruschete cu somon și avocado avem nevoie de 1 avocado, 1 ardei iute, 1 lime, câteva frunze de coriandru proaspăt, 4 felii de pâine, 120 g de somon afumat, feliat. Se curăță avocado și se pasează cu furculița. Peste acesta se pune ardeiul iute tăiat, coriandrul și sucul de lime. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o compoziție cu o textură cremoasă. După aceea se prăjesc feliile de pâine apoi se ung cu mixul preparat anterior. Se servesc bruschetele la micul dejun alături de o cafea aromată.

La fel de bine putem pregăti niște bruschete cu somon și cremă de brânză. Vom avea nevoie de 1 baghetă, 2 linguri de ulei de măsline, jumătate de linguriță de coajă de lămâie, 180 g de cremă de brânză, piper măcinat, 12 felii de somon afumat.

Se taie bagheta în felii apoi se ung cu ulei de măsline pe ambele părți. Se rumenesc feliile de pâine într-o tigaie. După aceea se amestecă și crema de brânză într-un bol împreună cu coaja de lămâie, sarea și piperul negru. Feliile de pâine prăjită se ung cu crema de brânză apoi se pune deasupra câte o frunză de mărar proaspăt.

Bruschetele cu somon sunt ideale de pregătit la micul dejun. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețetele pot fi adaptate după gust și preferințe. Bruschetele merg și la platourile festive, fiind un aperitiv gustos, sănătos și cu un aspect deosebit. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative. Bruschetele cu somon sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`