Prima pagină » Culinar » Bruschete cu roșii și usturoi. Un preparat gustos și ușor de făcut

Bruschete cu roșii și usturoi. Un preparat gustos și ușor de făcut

16 ian. 2023, 12:22,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid niște bruschete cu roșii și usturoi, vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Bruschetele sunt delicioase și ideale la micul dejun, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a oferi bruschetelor un plus de savoare putem adăuga câteva verdețuri proaspete sau condimente dulci și picante. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat gustos și ușor de făcut.

Bruschete cu roșii și usturoi

Atunci când vrem să pregătim un mic dejun gustos, hrănitor și ușor de făcut, ideale sunt niște bruschete cu roșii și usturoi. Acestea pot fi făcute în diferite moduri, de la cele mai simple rețete până la cele rafinate și delicioase. Bruschetele pot fi preparate cu măsline, cașcaval, șuncă, legume, cu ciuperci, ton sau cu carne de pui.

Dacă alegem savuroasele bruschete cu roșii și usturoi, vom avea nevoie de puține ingrediente, însă rezultatul va fi unul spectaculos. Bruschetele sunt perfecte la micul dejun, dar pot fi făcute și la mesele festive alături de alte bucate rafinate. Pe placul multora dintre noi este și savuroasa pizza la tigaie, aromată și cu blat pufos. De asemenea, dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare ușoară și sănătoasă, putem alege rețeta de dovlecel scăzut cu mărar.

Acest preparat culinar este ideal pentru cei care țin dietă, dar și pentru cei care adoptă un stil de viață sănătos și echilibrat. Recomandate în acest caz sunt și bruschetele cu roșii și usturoi, dar și cele cu carne de pui sau ton. Bruschetele pot fi făcute de post, cu roșii, usturoi, legume, dar la fel de bine pot fi pregătite cu carne de pui sau de ton, obținându-se un adevărat deliciu.

Rețeta unui preparat delicios și rafinat

Pentru savuroasele bruschete cu roșii și usturoi vom avea nevoie de 5 roșii, 100 g de măsline feliate, busuioc verde, sare, piper, ulei de măsline, 7 căței de usturoi, 100 g de telemea rasă și 1 baghetă neagră.

Mai întâi se spală roșiile, se taie în jumătate, se scot sâmburii și se toacă mărunt, se pun într-un bol și se amestecă foarte bine împreună cu măslinele tăiate felii, apoi se adaugă busuiocul tăiat și se condimentează cu sare și piper după gust. La final se adaugă în compoziție usturoiul tocat. Se amestecă din nou până când toate ingredientele se omogenizează.

Se taie bacheta felii și se pun feliile la cuptor pentru a se prăji. După ce au devenit crocante, se ung feliile cu ulei de măsline și se freacă cu căței de usturoi. Pe fiecare felie de baghetă se pune telemeaua rasă, apoi compoziția din roșii și usturoi. Savuroasele bruschete pot fi decorate la final cu frunze de busuioc verde, care vor oferi acestui preparat un plus de savoare. Cu siguranță baghetele vor fi pe placul tuturor celor de la masă.

Bruschetele cu roșii și usturoi pot fi pregătite la micul dejun, dar pot fi făcute și la mesele festive alături de alte delicii culinare. Savuroasele bruschete sunt ușor de făcut, rețetele sunt diverse, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *