Prima pagină » International » Bruce Willis are probleme de sănătate. Actorul este obligat să renunţe la filme după ce a fost diagnosticat cu afazie

Bruce Willis are probleme de sănătate. Actorul este obligat să renunţe la filme după ce a fost diagnosticat cu afazie

31 mart. 2022, 09:49,
în International

Veşti triste vin din lumea filmului. Cinefilii au aflat că actorul Bruce Willis are probleme de sănătate destul de serioase. Mulţi s-au întrebat ce înseamnă afazia, boala de care suferă cunoscutul actor. Familia acestuia a transmis că producătorul este obligat să renunţe la filme.

„Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație pentru admiratorii săi, Bruce a decis să se îndepărteze de cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, a transmis familia acestuia.

The Guardian susţine că această afecţiune cu care a fost diagnosticat actorul tulbură capacitate de comunicare.

Actorul Bruce Willis are probleme de sănătate. Ce este afazia

Unul dintre cei mai iubiţi actori, Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat cu o boală. Afazia se manifestă prin tulburări de vorbire. Familia cântăreţului american a transmis cu tristeţe ca în urma diagnosticului, actorul este forțat să renunțe la cariera să.

„Susținătorilor extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut să le împărtășim că iubitul nostru Bruce se confruntă cu unele probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie, care îi afectează abilitățile cognitive. Acesta este un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră și suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul dumneavoastră continuu. Trecem prin asta ca o familie unită, puternică și am vrut să le spunem fanilor acest lucru pentru că știm cât de mult înseamnă el pentru voi, așa cum însemnaţi și voi pentru el. După cum spune întotdeauna Bruce, „Live it up” și împreună plănuim să facem exact asta”, este mesajul transmis de unul dintre membrii familiei lui Bruce Willis.

Reamintim faptul că Bruce Willis era la un pas să moară într-o explozie, în timp ce se afla pe platoul de filmare.

Simptomele afaziei, boala de care suferă Bruce Willis

Conform literaturii de specialitate, afazia este considerată o boală necruțătoare. Afecţiunea se manifestă în special prin tulburare de limbaj, ca urmare a deteriorării sau vătămării acelei părţi a creierului care se ocupa cu exprimarea şi înţelegerea limbajului.

Această boală se întâlneşte mult mai des la persoanele în vârstă, mai ales care au suferit un atac cerebral. Afazia îl face pe Bruce Willis să nu înţeleagă limbajul vorbit sau scris, așa că astfel se explica retragerea actorului din lumea filmului. Ştim cu toţii că meseria de actor necesită învățarea a mii de replici, dicție și atenție, iar cu această boală, acest lucru este practic imposibil.

Indivizii care sunt diagnosticat cu afazie pot pronunţa doar anumite sunete şi pot înțelege cuvinte vorbite, dar sunt incapabile să-şi contureze propriile cuvinte, scrie Csid.ro. Astfel, un actor cu o astfel de boală practic nu mai poate rosti o replică cap coadă.

Simptomele afaziei

Potrivit declaraţiilor făcute de medici, simptomele afaziei sunt diferite de la persoana la persoana în funcție de zona din creier care a fost afectată din creier.

Cele mai întâlnite simptome sunt:

– Vorbirea în fraze scurte sau incomplete;

– Folosirea unor cuvinte fără sens;

– Pronunțarea greșită a cuvintelor;

– Exprimarea într-o ordine greșită a cuvintelor într-o frază;

– Dificultatea de a înțelege ceea ce spun cei din jur;

– Interpretarea greșită a subtilităților de limbaj.

Se poate recupera Bruce Willis după ce a fost diagnosticat cu afazie?

Fanii lui Bruce Willis se întreabă dacă actorul îşi poate recăpăta starea de sănătate, după ce a fost diagnosticat cu afazie. Unele persoane pot avea şansa să se recupereze dacă simptomele nu durează mai mult de 3 luni, însă şansele sunt minime.

Cadrele medicale afirma că indivizii se pot recupera doar dacă afazia a apărut în urma unui traumatism cerebral şi nu în urma unui accident vascular.

Recuperarea totală, spontană, după accident vascular apare la 21-25% dintre afazici în primele 8-12 săptămâni după care viteză de recuperare scade, potrivit unor studii. Unii experți spun că este necesar un interval de cel puțin 6-12 luni pentru reabilitarea bolnavilor afazici. Totuși, reabilitarea comprehensiunii este mai bună și mai rapidă decât reabilitarea exprimării. Cei tineri au mai multe șanse de recuperare, decât cei în vârstă.

Mesajele de încurajare și urările de bine nu au întârziat să apară după ce fanii au aflat că Bruce Willis are probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *