Prima pagină » Culinar » Broccoli rețete simple. Două moduri deosebite de a prepara această legumă super nutritivă

Broccoli rețete simple. Două moduri deosebite de a prepara această legumă super nutritivă

28 nov. 2023, 15:11,
în Culinar

Această legumă sănătoasă nu a fost întotdeauna atât de populară. Dar astăzi, la fel ca și varza de Bruxelles și conopida, a revenit în forță în diverse rețete proaspete și sănătoase, care să-i pună în valoare întregul potențial. Vă prezentăm două rețete simple cu broccoli, super nutritive și absolut delicioase, care pot consura cu cele mai sofisticate și complicate preparate.

Broccoli rețete simple. Salată cu sos cald de vinegretă

Această salată adună împreună cele mai interesante texturi într-un singur preparat, începând cu broccoli crocant, curmale gumate și lipicioase, și culminând cu bucățele de fistic prăjit crocant. Ras-el-hanout, un amestec de condimente marocane cu arome calde și aromatice, adaugă o profunzime afumată dressingului citric și vibrant, care pătrunde în broccoli pentru a-l face și mai delicios. Nu ai ras-el-hanout? Garam masala, baharat sau pudra de curry vor funcționa la fel de bine. Și dacă dorești un preparat pentru mai târziu, aceasta este o salată excelentă de făcut înainte, devenind chiar mai gustos pe măsură ce se odihnește.

Pentru această salată cu broccoli vei avea nevoie de 6 linguri ulei de struguri sau alt ulei neutru, 2 linguri ras-el-hanout, 1 cățel de usturoi, dat pe răzătoare fin, 2 linguri suc proaspăt de lămâie, 2 linguri oțet balsamic alb sau oțet de vin alb, 1 lingură miere, sare kosher, piper proaspăt măcinat, 1/4 ceașcă fistic crud, 1 ceapă mică, tocată fin, 1 ardei iute mediu, tocat fin, 6 căni de buchețele de broccoli cu tot cu tulpina, tocate fin (cam 1 legătură), 1 ceașcă frunze de coriandru tocate fin, 1/3 ceașcă curmale fără sâmburi tocate fin.

Încălziți uleiul împreună cu ras-el-hanout și usturoiul într-un vas mic la foc mediu-mare până își eliberează aromele, aproximativ 2 minute. Se îndepărtează de pe foc și se amestecă cu sucul de lămâie, oțetul și mierea. Sosul vinegretă obținut se condimentează cu sare și piper, și se dă la o parte.

Prăjiți fisticul într-o tigaie mică la foc mic până devine auriu, cam 4 minute. Se transferă pe o planșetă și se lasă să se răcească, iar apoi se toacă fin. Se amestecă fisticul, ceapa, ardeiul iute, broccoli, coriandrul și curmalele într-un castron mediu. Se toarnă dressingul peste și se amestecă bine. Gustați și condimentați cu sare și piper, dacă este necesar. Se consumă rece. Se poate pregăti în avans, pentru a fi consumată în ziua următoare.

Tofu cu susan și broccoli

Această rețetă este o reinterpretare creativă a unui clasic chinezesc, puiul cu susan. Cheia este să reușim să obținem o crustă crocantă în jurul bucățelelor de tofu, care adaugă o textură minunată preparatului finit. Anume amidonul de porumb face posibilă obținerea acestei cruste care rămâne crocantă chiar și după absorbția sosului. Cei familiarizați cu puiul cu susan știu că acesta este adeseori doar presărat deasupra de foma. Această versiune, totuși, intensifică aroma de susan prin adăugarea unei ingredient mai puțin folosit în preparatele noastre tradiționale, și anume pasta de tahini, care adaugă o aromă delicioasă.

Veți avea nevoie de o căpățână de broccoli, 400 g tofu ferm, 2 căței de usturoi, 1 linguriță ghimbir, 1/4 ceașcă sos de soia, 2 lingurițe tahini, 2 linguri sirop de arțar, 2 linguri oțet de orez, 1 lingură ulei de susan, 1 1/2 lingurițe amidon, 1 ceapă verde, semințe de susan. Pregătiți broccoli, tăindu-l în buchețele de aproximativ 2,5 cm. Asigurați-vă că sunt egale pentru a avea același timp de gătire. Pregătiți tofu ștergându-l cu un șervețel de hârtie. Încercați să-l uscați cât mai mult posibil. Tăiați tofu în cuburi și așezați-le pe o tavă și ștergeți-l din nou. Acum e momentul să vă apucați de pregătirea sosului. Radeți sau tocați foarte mărunt ghimbirul și usturoiul într-un castron. Adăugați sosul de soia, tahini, siropul de arțar, oțetul de orez, uleiul de susan și amidonul și amestecați bine.

Într-o tigaie antiaderentă, adăugați o lingură de ulei, buchețelele de broccoli și presărați puțină sare și piper deasupra. Gătiți-le timp de 5-7 minute sau până când se înmoaie suficient. În timp ce broccoli se gătește, acoperiți complet cuburile de tofu cu amidon. Acest lucru le va oferi o textură crocantă. După 5-7 minute, transferați broccoli pe o farfurie și adăugați ulei în tigaie. Ne dorim ca tofu să se prăjească, iar cantitatea de ulei depinde de cât de mare este tigaia. Cea mai bună metodă este să adăugați suficient ulei pentru a acoperi fundul tigăii. Când uleiul este încins, adăugați cuburile de tofu acoperite cu amidon și prăjiți-le pe fiecare parte până devin aurii și crocante. După aceea, transferați-le pe o farfurie și curățați tigaia de excesul de ulei.

Porniți focul la intensitate medie-joasă, adăugați sosul, lăsați-l să fiarbă timp de 30 de secunde, apoi adăugați broccoli prăjit și tofu crocant și acoperiți-le cu sos. Lăsați-le să mai fiarbă timp de 30 de secunde până când sosul se îngroașă puțin. Presărați puține semințe de susan și ceapă verde tocată deasupra, luați o porție de orez fiert simpli lângă și bucurați-vă de o masă gustoasă și sănătoasă cu ajutorul acestor rețete simple cu broccoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *