Prima pagină » Stiri si curiozitati » Broască țestoasă de uscat. Cu ce să hrănești animăluțul de companie?

Broască țestoasă de uscat. Cu ce să hrănești animăluțul de companie?

28 oct. 2022, 12:00,
în Stiri si curiozitati

Dacă vă plac animalele de companie, dar nu aveți timp să aveți grijă de ele, luați o broască țestoasă de uscat. Acestea sunt ușor de îngrijit. Atunci când alegi o broască țestoasă este bine să acordați atenție comportamentului, activității și coordonării acesteia. Dacă nu se mișcă prea mult, nu mănâncă bine, poate fi bolnavă. Cel mai bun moment pentru a cumpăra o broască țestoasă este vara și primăvara târziu.

Atunci când vrei să cumperi un animăluț de companie examinați cu atenție exteriorul broaștei țestoase pentru a verifica dacă are răni, zgârieturi sau crestături pe carapace. De asemenea, asigurați-vă că broasca țestoasă a fost verificată de un medic veterinar și că a primit toate vaccinurile recomandate.

o broasca testoasa de uscat pe nisip

O broască țestoasă este un animal cu sânge rece

Broasca țestoasă de uscat. Ce casă trebuie să pregătești pentru aceasta

O căsuță este o necesitate, deoarece broasca țestoasă se mișcă foarte încet pe podea și calcă mult pe jos. Vătămarea corporală se poate produce din neglijență. Broaștele țestoase se pot urca în locuri inaccesibile din care nu pot ieși fără să se rănească. În plus, broaștele țestoase se tem de curenți de aer și pot răci și se pot îmbolnăvi foarte rapid.

Un terariu este cel mai bun loc de cazare pentru broasca țestoasă. Acesta trebuie să fie dreptunghiular, având 60-70 cm în lungime și 40 cm în lățime. Pe fundul bazinului trebuie să se pună nisip cu argilă, pietriș grosier sau fân. Nu este permisă amestecarea materialelor de umplutură. Grosimea umpluturii este de 3-4 cm.

persoana care tine in mana o broasca testoasa

Broasca țestoasă este mai degrabă un erbivor

O broască țestoasă este un animal cu sânge rece. Are nevoie de mai multă căldură și lumină decât alte animale. Prin urmare, atârnați două tipuri de lămpi deasupra terariului. O lampă cu incandescență menține animalul cald. Acesta este amplasat la o înălțime de 35 cm.

Puterea lămpii este de 60-100 W. Temperatura din interiorul terariului ar trebui să fie diferită. Sub lampă sunt 35 de grade, în afara lămpii 24 de grade. Lampa UV este atârnată la o înălțime de 40 cm. Dacă neglijați acest sfat și nu instalați lampa UV, broasca țestoasă va face rahitism. Dezvoltarea scheletului său nu va fi corectă.

Cum să ai grijă de aceasta? Ce alimente preferă broasca țestoasă

Broasca țestoasă este mai degrabă un erbivor, astfel încât dieta este dominată de alimente vegetale în proporție de până la 90%. Printre ierburile pe care le puteți culege și usca pentru animalul dumneavoastră de companie se numără plantain, trifoi, rubarbă, picior de calus și mazăre.

Plantele de interior sunt, de asemenea, adorate de broasca țestoasă. Dintre legume și fructe, aceasta poate fi hrănită cu morcovi, castraveți, ridichi, dovlecei, sfeclă roșie, dovlecei, vinete, fructe și fructe de pădure. De asemenea, aceasta se poate alimenta cu banane, portocale, zmeură, căpșuni, pepene verde, prune, piersici și caise

o broasca testoasa pe podea

Plantele de interior sunt, de asemenea, adorate de broasca țestoasă

În plus față de alimentele suculente, broasca țestoasă are nevoie și de hrană uscată. Printre acestea se numără tărâțele, semințele de floarea-soarelui și algele marine uscate. Țestoaselor le plac plantele, dar au nevoie și de proteine animale. Vă recomandăm să hrăniți animăluțul cu carne tocată și fructe de mare o dată pe săptămână.

Nu hrăniți o broască țestoasă de usca cu coji de ouă, insecte din categoria celor înaripate, adică lăcuste, greieri. De asemenea, cartofii sunt interziși. Nu hrăniți animăluțele cu pâine, lapte, sâmburi de fructe sau coji de portocale, deoarece aceste alimente provoacă boli gastrointestinale. Nu se administrează preparate din ulei și cele care conțin vitamina D2.

persoana care tine in mana o broasca testoasa

Cel mai bun moment pentru a cumpăra o broască țestoasă este vara și primăvara târziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *