Prima pagină » Razboi în Ucraina » Britanicii laudă cum forțele ucrainene folosesc terenul împădurit pentru a-și ajuta apărarea împotriva ruşilor
Britanicii laudă cum forțele ucrainene folosesc terenul împădurit pentru a-și ajuta apărarea împotriva ruşilor

Britanicii laudă cum forțele ucrainene folosesc terenul împădurit pentru a-și ajuta apărarea împotriva ruşilor

27 iun. 2022, 13:52,
în Razboi în Ucraina

În evaluarea de luni dimineață, 27 iunie, a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării a transmis că forțele ucrainene se apără foarte bine folosind avantajele terenului împădurit, în timp ce trupele rusești încearcă să relanseze ofensiva pe axa Izium.

Sursele de la Londra precizează că în timp ce principalul obiectiv operațional al Rusiei rămâne „buzunarul” Severodonețk-Lysychansk, săptămâna de bombardamente intense și constante sugerează că Rusia încearcă acum să recapete avânt pe axa nordică Izium.

Forțele ucrainene folosesc bine terenul împădurit împotriva armatei ruse

Britanicii spun că forțele ucrainene continuă să mențină poziția pe axa Izium, folosind bine terenul împădurit pentru a-și ajuta apărarea. Ministerul britanic al Apărării mai precizează că în următoarele săptămâni este foarte posibil ca această campanie a Rusiei să se bazeze din ce în ce mai mult pe eșaloanele forțelor de rezervă, ce constau din mai multe componente distincte pe care Rusia a început aproape sigur să le desfășoare deja pe frontul din Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării precizează că rezervă armatei de luptă a Rusiei este o inovație recentă, formată din rezerviști cu jumătate de normă, dar voluntari, care se desfășoară ca unități întregi, de obicei alocate pentru sarcini de securitate în zona din spatele frontului. De asemenea, resursa umană pentru mobilizare este fondul considerabil al tuturor veteranilor care au servit în armata regulată în ultimii cinci ani. Aceştia bănuiesc că autoritățile ruse folosesc probabil voluntari din această categorie pentru a completa batalioanele terțe din cadrul brigăzilor regulate.

În concluzia de final a raportului se arată că în ciuda unui deficit continuu în ceea ce privește numărul de rezerviști care pot fi desfășurați pentru Ucraina, conducerea rusă rămâne probabil reticentă în a ordona o mobilizare generală.

De altfel, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a susținut miercuri, 22 iunie, crearea unui „plan Marshall” pentru Ucraina, estimând totodată  faptul că reconstrucția va costa „miliarde și se va întinde pe mai multe generații”.

Cucerirea Severodonetsk-ului de către armata rusă, o realizare semnificativă

Cu toate acestea, pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării nota în raportul de duminică, 26 iunie, faptul că ocuparea de către Rusia a orașului Severodonetsk din estul țării este o realizare semnificativă în contextul ambițiilor sale revizuite și reduse.

La două luni de la invazie, în luna aprilie, Moscova și-a revizuit strategia, de la obiectivul de a ocupa cea mai mare parte a Ucrainei, la o ofensivă mai concentrată în Donbas. Capturarea Severodonetsk-ului era o parte esențială a acestui plan, deoarece este un centru industrial important și ocupă o poziție strategică pe râul Siverski Doneţ.

De asemenea, preciza Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa privind Ucraina, este doar unul dintre cele câteva obiective provocatoare pe care Rusia va trebui să le atingă pentru a ocupa întreaga regiune Donbas, printre care se numără avansarea asupra centrului major Kramatorsk și securizarea principalelor rute de aprovizionare a orașului Donețk.

Totodată, amintim și că Lituania ar putea fi subiectul unui nou război de-al lui Vladimir Putin, având în vedere intenţia lui de a prelua controlul asupra coridorului Suwalki, ce ar deschide calea către Kaliningrad. Această mişcare ar putea conduce cu siguranță spre prăbuşirea NATO.

Până atunci, reiterăm faptul că oficialii britanici laudă forțele ucrainene pentru cum folosesc terenul împădurit pentru a-și ajuta apărarea împotriva ruşilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024