Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat pufos, gustos și rafinat, putem face rapid niște brioșe sărate. Brioșele pot fi făcute ca desert, dar la fel de bine pot fi transformate într-un aperitiv deosebit. Brioșele sărate sunt perfecte la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un deliciu inedit pentru mesele festive.
Brioșe sărate
Când vine vorba de gustoasele brioșe, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Brioșele pot fi făcute simple, cu ciocolată, cu fructe uscate, dar la fel de bine pot fi gătite ca aperitiv. Una dintre cele mai apreciate rețete este cea de brioșe sărate.
Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva arome deosebite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros. Brioșele sărate sunt ideale la mesele festive, dar pot fi făcute ori de câte ori vrem să îi cucerim pe cei dragi.
Pe lângă acestea putem pregăti și un pandișpan pufos din 10 ouă. Acesta se face rapid, are o savoare deosebită și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. La fel de bine putem face și o prăjitură din albușuri, pufoasă și incredibil de gustoasă. Aceasta merge de minune și dimineața, împreună cu o cafea aromată.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru niște brioșe sărate vom avea nevoie de 200 g de iaurt, 130 g de brânză de vaci, 120 g de șunculiță de porc, 4 ouă, 2 linguri de ulei, 150 g de făină, jumătate de linguriță de praf de copt, 1 ardei kapia, 1 fir de ceapă verde, pătrunjel, sare, piper și oregano după gust.
Mai întâi se pregătesc legumele. Se taie ardeiul gras, ceapa, șunca și pătrunjelul cât mai mărunt, iar brânza se dă prin răzătoare. După aceea se mixează ouăle într-un bol până obținem o compoziție spumoasă. După aceea se pune iaurtul împreună cu legumele tocate, șunca și brânza. Se potrivește gustul cu sare, piper și oregano apoi se încorporează făina și praful de copt. Compoziția se toarnă într-o tavă cu forme pentru brioșe. Se pun brioșele la cuptor timp de 40 de minute până se rumenesc ușor.
Se poate verifica dacă brioșele sun coapte suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când sunt gata, se scot brioșele din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc la masă alături de alte bucate delicioase și aromate.
Brioșele sărate au o savoare aparte, se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Brioșele pot fi gătite ca aperitiv, dar la fel de bine pot fi făcute și ca desert, în funcție de preferințe. Brioșele dulci merg de minune dimineaața la cafea, iar cele sărate sunt ideale la micul dejun. Brioșele sunt pe placul multora dintre noi, adorate atât de cei mari cît și de copii. Acest preparat culinar nu necesită mult timp de preparare, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite și un strop de imaginație, vom reuși să transformăm un desert sau un aperitiv simplu într-un adevărat deliciu culinar.