Delicioasele brioșe pufoase cu ciocolată sunt pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, putem pregăti la mesele festive niște brioșe aromate. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul va fi garantat. Iată rețeta unui desert gustos și rafinat.
Brioșe pufoase cu ciocolată, un desert irezistibil
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert rafinat, gustos și cu un aspect deosebit, ideale sunt brioșele cu ciocolată. Acest desert este ușor de făcut acasă, iar dacă vom adăuga câteva ingrediente și arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu culinar. Brioșele pot fi pregătite nu doar la ceas aniversar, ci și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.
Brioșele pot fi făcute cu ciocolată, cu fructe, cu vanilie, simple sau cu alte ingrediente, în funcție de preferințe. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și aromate, ideale sunt brioșele cu ciocolată.
Pe lângă acest deliciu, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu mere caramelizate, făcută după rețeta bunicii. Această prăjitură ne va aminti de vremea copilăriei și de bucatele de odinioară. De asemenea, de la masă nu trebuie să lipsească și niște faguri moi, pufoși și gustoși.
Brioșele făcute acasă sunt delicioase și pe placul tuturor celor de la masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.
Cum să pregătești acasă un desert aromat și gustos
Pentru a face acasă delicioasele brioșe cu ciocolată vom avea nevoie de 50 g de ciocolată simplă, 200 g de unt, 200 g de zahăr, 3 ouă, 100 g de smântână, 1 linguriță de cacao, 200 g de făină și puțin unt pentru uns formele de brioșe. Aceste ingrediente le vom folosi pentru a prepara aluatul de brioșe.
Pentru glazură vom avea nevoie de 150 g de ciocolată, 50 g de unt, frișcă, nucă tocată sau alune.
Mai întâi pregătim aluatul pufos pentru brioșe. Ciocolata pentru aluat se rade și se pune la topit cu puțin unt. Restul de unt se freacă spumă cu zahărul și ouăle, apoi se amestecă împreună cu ciocolata topită, smântâna, cacaua și făina. Pentru un plus de savoare, se pot pune în aluat nuci, alune sau fructe.
După ce am obținut un aluat omogen, acesta se toarnă în formele de brioșe unse cu unt. Formele se vor umple doar trei sferturi pentru ca aluatul să poată crește. Tava cu brioșe se pune la cuptor și se lasă la copt timp de 25 de minute. Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Între timp pregătim glazura pentru savuroasele brioșe. Se topește ciocolata împreună cu untul și se amestecă până când obținem o cremă fină și densă. Gustoasa glazură se toarnă peste brioșe, iar la final putem pune deasupra câteva alune sau miez de nucă. Cu siguranță vom obține cele mai bune brioșe cu ciocolată, pufoase, aromate și gustoase.
Delicioasele brioșe cu ciocolată sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert de casă irezistibil. Brioșele sunt pe placul multora dintre noi, fiind ideale la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert rafinat.