Prima pagină » Culinar » Brioșe pentru bebeluși: când începe diversificarea la cei mici

Brioșe pentru bebeluși: când începe diversificarea la cei mici

15 mart. 2022, 13:23,
în Culinar

Brioșele pentru bebeluși sunt ușor de preparat și nu conțin zahăr. Datorită bananelor, acestea sunt foarte nutritive și sănătoase. Desertul poate fi consumat și de către adulți. Acesta poate fi introdus în alimentația bebelușului în perioada diversificări. De obicei, alimentele noi pot fi introduse în dieta celui mic la aproximativ 6 luni. 

De asemenea, pentru cei mici sunt recomandate și piureurile. Acestea sunt ușor de preparat, hrănitoare și sănătoase. 

Brioșe pentru bebeluși, cea mai simplă rețetă

Rețeta îți va răpi doar 30 minute din timpul tău. Brioșele sunt la mare căutare în rândul mamelor deoarece sunt ușor de făcut, sănătoase și prepararea acestora nu durează mult. Pentru gătirea unor gustări sănătoase pentru cei mici ai nevoie de 150 grame de mere date prin răzătoare. Acestea trebuie să stea timp de 5-6 minute la foc mic, iar după ce se înmoaie, se vor lăsa la răcit.

Într-un alt bol se pasează 200 grame de banane cu două ouă, o linguriță de vanilie și 50 grame unt. După ce acestea sunt amestecate bine, într-un blender se adaugă merele, împreună cu 160 grame făină, aproximativ o linguriță de praf de copt și bananele. Când compoziția este omogenizată, se ia cu o lingură și se transferă în forme. Pentru această rețetă veți avea nevoie de 15 forme pentru brioșe. Desertul se lasă timp de jumătate de oră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Acestea pot fi consumate până la trei zile și nu trebuie mâncate imediat ce sunt preparate. Rețeta este foarte bună pentru copii, deoarece este bogată în vitamine, minerale și nu conține deloc zahăr.

Diversificarea hranei celor mici

Bebelușii au nevoie doar de lapte matern până la vârsta de 6 luni. După această perioadă se poate trece la diversificarea hrănii, însă mai sunt și copii la care timpul de dezvoltare poate dura mai mult sau mai puțin.

Dacă bebelușul are deja primii dinți și încearcă să ronțăie  obiectele din jurul său, este un semn că poți introduce în alimentația acestuia și mâncare, nu doar laptele matern. Un alt indiciu este faptul că acesta poate sta în fund și își poate întoarce capul dintr-o parte în alta pentru ați da de înțeles că nu îi mai este foame. Dublarea greutății de la naștere și creșterea apetitului indică de asemenea faptul că este timpul să îi oferi și mâncare. Însă, alimentele trebuie introduse pe rând și în cantități mici. Este recomandat ca cel mic să primească 2-3 lingurițe de mâncare pe zi pentru început.

Este de preferat ca în meniul celui mic să nu se introducă mai întâi fructele. Acestea sunt dulci și este posibil ca ulterior, bebelușul să refuze legumele. Totodată, nu este de preferat ca mâncarea să fie păstrată de la o masă la alta. Bacteriile din saliva celor mici distrug calitățile nutritive ale alimentelor, deși mâncarea a fost păstrată în frigider. Spanacul, pepenele, sfecla și kiwi-ul se pot introduce în alimentația bebelușului între 7 și 9 luni. Sunt de evitat fasolea, varza, broccoli sau ceapa până la vârsta de un an.

Brioșele pentru bebeluși sunt recomandate de asemenea din cauza faptului că nu conțin alimente nesănătoase, bananele fiind foarte nutritive și hrănitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`