Ocaziile deosebite sau momentele in care vrei sa le faci o supriza celor dragi sunt ideale pentru a incerca reteta delicioaselor briose de ciocolata umplute cu crema, desert inedit, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente:
Pentru blat:
125 g faina
½ lingurita bicarbonat de sodiu
¼ lingurita sare
120 ml apa fiarta
60 g pudra de cacao
330 g fulgi de ciocolata
100 g zahar
65 g zahar brun
100 ml ulei
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
115 g smantana
Pentru crema:
3 linguri apa
1 lingurita gelatina
4 linguri unt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g frisca
Pentru glazura:
½ lingura unt
80 g smantana pentru frisca
120 g ciocolata
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 162 °C. Presari putina faina intr-o tava de briose. Amesteci restul de fainia, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, combini apa, pudra de cacao si fulgii de ciocolata, pana ce obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Incorporezi faina, alternand cu smantana. Imparti aluatul in tava, uniform, pentru fiecare forma. Dai la cuptor 18-22 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi la racit.
Pentru crema, amesteci apa cu gelatina si o lasi sa se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi dai la microunde 30 de secunde, pana ce se formeaza o pasta. Lasi la racit 5 minute, apoi incorporezi frisca. Dai la rece 30 de minute. Pastrezi o cantitate mica pentru ornat.
Pentru glazura, dai la microunde smantana impreuna cu untul, 30 de secunde. Incorporezi ciocolata pana cand obtii o compozitie omogena. Lasi la racit 10 minute.
Tai centrul fiecarei briose, pentru a crea un mic buzunar pe care il umpli cu crema. Torni deasupra glazura. Decorezi cu crema pastrata.
preluat de pe clickpoftabuna