Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Briose de ciocolata umplute cu crema de vanilie
Briose de ciocolata umplute cu crema de vanilie

Briose de ciocolata umplute cu crema de vanilie

10 aug. 2017, 11:40,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:20117;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ocaziile deosebite sau momentele in care vrei sa le faci o supriza celor dragi sunt ideale pentru a incerca reteta delicioaselor briose de ciocolata umplute cu crema, desert inedit, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

Pentru blat:
125 g faina
½ lingurita bicarbonat de sodiu
¼ lingurita sare
120 ml apa fiarta
60 g pudra de cacao
330 g fulgi de ciocolata
100 g zahar
65 g zahar brun
100 ml ulei
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
115 g smantana

Pentru crema:
3 linguri apa
1 lingurita gelatina
4 linguri unt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g frisca

Citeste si Este una dintre cele mai bune si simple retete, pe care aproape orice gospodina stie sa o faca. Iata de ce ai nevoie pentru biscuiti spritati, aromati cu scortisoara

Pentru glazura:
½ lingura unt
80 g smantana pentru frisca
120 g ciocolata

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 162 °C. Presari putina faina intr-o tava de briose. Amesteci restul de fainia, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, combini apa, pudra de cacao si fulgii de ciocolata, pana ce obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Incorporezi faina, alternand cu smantana. Imparti aluatul in tava, uniform, pentru fiecare forma. Dai la cuptor 18-22 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi la racit.
Pentru crema, amesteci apa cu gelatina si o lasi sa se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi dai la microunde 30 de secunde, pana ce se formeaza o pasta. Lasi la racit 5 minute, apoi incorporezi frisca. Dai la rece 30 de minute. Pastrezi o cantitate mica pentru ornat.
Pentru glazura, dai la microunde smantana impreuna cu untul, 30 de secunde. Incorporezi ciocolata pana cand obtii o compozitie omogena. Lasi la racit 10 minute.
Tai centrul fiecarei briose, pentru a crea un mic buzunar pe care il umpli cu crema. Torni deasupra glazura. Decorezi cu crema pastrata.

preluat de pe clickpoftabuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025